Matija Kolarić bio je strijelac za Varaždin

Treći prvenstveni poraz Varaždina, prvi na domaćem terenu

| 19.11.2016. u 15:09h | Objavljeno u Sport

U utakmici 14., predposljednjeg kola u Trećoj HNL Istok danas je stadionu Varteksa, pred oko 300 gledatelja, momčad BSK-a iz Bijelog Brda pobijedila je sastav Varaždina 3:1, poluvrijeme 1:0 za goste. Golove su postigli Matej Bekavac, Benjamin Ždinjak i Domagoj Žigri, a strijelac za Varaždin bio je Matija Kolarić.

Gosti su praktički tri puta došli pred gol domaćina i postigli tri gola, dok je Varaždina imao puno prilika, prije svega Golubar, ali samo su jednom domaći igrači zatresli mrežu gostiju. Već u 6. minuti odlična akcija Varaždinaca, dupli pas Golubara i Jerteca, koji je sa sedam metara pogodio gredu već svladanog vratara Nikole Ilinčića.

U 18. minuti gosti su došli u vodstvo, a strijelac je bio Matej Bekavac. Pogotku je prethodio udarac Benjamina Ždinjaka sa 17 metara lijeva iskosa prema golu Varaždina. Vratar Galoši odbio je loptu ispred sebe, na nogu Mateja Bekavca, kojem nije bilo teško, iz neposredne blizine, poslati loptu u mrežu Varaždinaca.

Vodeći gol gostiju očito je šokirao domaći sastav i vratara Galošija, koji je u 25. minuti loše ispucao loptu iz svog kaznenog prostora. Srećom po domaćina udarac Ždinjaka iz blizine Galoši je uspio obraniti rukom i loptu skrenuti u kazneni prostor. U 31. minuti ubačaj Oštreka s lijeve strane pred gol, gdje je loptu dočekao Golubar, ali je njegov udarac završio zamalo iznad grede gola BSK-a.

U 35.minuti Golubar je nakon solo akcije i ulaska po sredini u kazneni prostor gostiju s desetak metara loptu poslao preko gola,dok je u 37. Golubarova lopta, kada mu je s desne strane pred gol uputio Kolarić. U 43. minuti glavom je pokušao Maks Juraj Čelić, nakon ubačaja Šafarića u kazneni prostor iz slobodnog udarca, no lopta je završila u rukama vratara Ilinčića.

Varaždinci su ipak izjednačili u 7. minuti nastavka. Na dodavanje Daria Jerteca u desnu stranu Matija Kolarić je u 52. minuti udarcem po zemlji sa 16 metara pogodio desnu stranu gola BSK-a za 1:1. Radost domaćih igrača i navijača kratko je trajala jer je Benjamin Ždinjak u 55. minuti iskoristio grešku obrane Varaždinaca, točnije vratara Galošija i Samboleca i lopta je završila u mreži domaćina.

U 75. minuti Golubar je s pet metara pogodio obrambenog igrača BSK-a na gol liniji i prilika za izjednačenje je propala. Gosti su točku na i stavili u 90. minuti, kada je strijelac trećeg gola bio Domagoj Žigri. Na kraju zaslužena pobjeda gostiju,koji su svoje šasne realizirali, dok Varaždin,koji je odigraološe, može žaliti za propuštenim prilikama