Timoteju Kocenu (desno) je ovo prvo postolje na jakoj međunarodnoj utrci Foto: BK Maraton Kreidler

Treće mjesto za Timoteja Kocena u Austriji

| 19.9.2016. u 20:04h | Objavljeno u Sport

Završila je sezona u brdskom biciklizmu za Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa, a kraj sezone nije mogao biti bolji. Biciklisti su na tri jake međunarodne utrke ostvarili izrazito velike međunarodne uspjehe.

Prvo su vozači do 17 godina u Austrijskom Obertraunu vozili posljednju utrku „Austria-Youngestcup“ u kojem je Timotej Kocen stao na pobjedničko postolje zauzevši treće mjesto u tehničkoj disciplini „Pumptrack“. Ovo je prvo postolje za Kocena na tako jakoj međunarodnoj utrci.

Nakon cijele sezone u Austrijskom Kupu, Stjepan Hunjak se plasirao na 11., Timotej Kocen na 12. mjesto u konkurenciji 35 vozača, a Laura Horvat na 13. mjesto od 37 biciklistica. Nakon završetka sezone u Austriji, vozači su nastupili na posljednjoj utrci u MađarskojNagykanizsa gdje su također ostvarili odlične nastupe.

Kocen je bio šesti, Hunjak osmi, a Horvat šesta. Ovi mladi vozači predstavljaju najveću perspektivu hrvatskog MTB sporta. Braća Matija i Josip Meštrić su za kraj sezone vozili dvije jake međunarodne utrke iz svjetske serije. Prva utrka se održala 11. rujna u Obertraunu i posljednja 17. rujna u Saalfeldenu. Matija Meštrić je u konkurenciji do 23 godine na prvoj utrci zauzeo 14., a na drugoj 10. mjesto te je ušao u nagrađene vozače čime je pokazao da se može boriti i s međunarodnom konkurencijom.

Na kraju sezone najviše je iznenadio i oduševio Josip Meštrić koji je na obje utrke uzeo međunarodne UCI bodove. Na prvoj utrci je osvojio 10. mjesto i 2 UCI boda, a na drugoj utrci peto mjesto i 12 UCI boda. S novih 14 bodova napredovao je na međunarodnoj UCI ljestvici na kojoj će zasigurno završiti u prvih 60 juniora svijeta.

- Ovim odličnim uspjehom uspjeli dokazati da se možemo boriti s najboljima na svijetu, osvajati međunarodne bodove, te da je naš glavi cilj plasman na Olimpijske Igre u Japanu 2020 godine sve realniji i svakako ostvariv. I ovim putem se zahvaljujemo našim glavnim sponzorima Gradu Novom Marofu i Sportskoj zajednici, Tvornici KnaufInstalation iz Novog Marofa, Trgovini bicikla „Belicklin“ iz Preloga na vrhunskom Kreidler biciklima, Bolnici Sv. Katarini iz Zaboka te mnogim drugima koji prate naš rad i koji nas podržavaju - rekao je Branimir Štimec, trener BK Maraton Kreidlera.

josip mestric

timotej i trener