Tihana Vusić i Jurica Kavran izvrsni u Münchenu Foto: Martin Luderschmid

Tihana Vusić i Jurica Kavran izvrsni u Münchenu

| 19.2.2017. u 15:15h | Objavljeno u Sport

Münchenu je održan 68. po redu „Ball der Nationen“, u okviru kojeg su se na pozivnom turniru Europapokal/ Sparda Youth Cup 2017 natjecali izabrani, najbolji predstavnici svojih zemalja, i to samo u kategorijama Starije Mladeži (Youth) i Odraslih (Adult). Parovi u Starijoj mladeži natjecali su se u latinsko- američkim plesovima, a parovi u kategoriji Odraslih u standardnim plesovima.

Nastupili su neki od najboljih svjetskih parova u obje kategorije, a u Starijoj mladeži čast da budu pozvani nastupiti dobili su naši najbolji plesači u toj kategoriji, Varaždinci Tihana Vusić i Jurica Kavran, ovogodišnji dobitnici priznanja za najveće nade varaždinskog sporta u kategoriji sportski par.

U fenomenalnoj i nikad doživljenoj atmosferi prepunog Deutches Theatera u Munchenu, bodreni od više od tisuću gledatelja, te praćeni živom glazbom odličnog orkestra Tornados, parovi su dali sve od sebe i oduševili prisutne. Naš se par u toj vrhunskoj konkurenciji i fantastičnoj atmosferi odlično snašao, te se plasirao u finale, zajedno s parovima iz Rusije, Njemačke, Češke i Slovenije.

U samom finalu je prikazan vrhunski ples, na razini završnice svjetskog prvenstva, a zasluženo su pobijedili ruski državni prvaci Elizaveta Lykhina i Semen Khrzanovskiy. Ali i naš par je u takvoj konkurenciji pokazao zavidno znanje, vještinu i izvedbu, te se zasluženo plasirao na 4. mjesto, dok im je treće mjesto zamalo izmaklo.

- Nikad nismo doživjeli ovakvu plesnu atmosferu i ambijent, te bodrenje svih parova od strane publike, a nastupali smo na turnirima po cijeloj Europi, od Stuttgarta do Moskve. Jako smo zadovoljni našim plesom, ali i rezultatom, jer je konkurencija bila vrhunska. Sada idemo na WDSF turnir u Budimpeštu i nadamo se dobrom plasmanu, pogotovo ako otplešemo na ovoj razinI - istaknuli su Tihana i Jurica nakon natjecanja.