Tihana Vusić i Jurica Kavran članovi su SPK Varaždin

Tihana Vusić i Jurica Kavran dvaput 20. na SP u kombinaciji 10 sportskih plesova

| 19.11.2017. u 18:10h | Objavljeno u Sport

Posljednja tri vikenda zaredom održana su dva svjetska prvenstva i jedno europsko prvenstvo u najtežoj sportsko- plesnoj disciplini, Kombinaciji 10 sportskih plesova, koja se sastoji od pet standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) i pet latinsko-američkih plesova (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive), i na kojima je nastupio i predstavljao Republiku Hrvatsku najdarovitiji hrvatski sportski plesni par Tihana Vusić i Jurica Kavran, članovi SPK Varaždin.

Prije tri tjedna u Moskvi održano je Svjetsko prvenstvo u Kombinaciji 10 plesova za kategoriju Starija mladež, na kojem su Tihana i Jurica, u konkurenciji 34 vrhunska sportsko- plesna para, prvaka svojih država, vrlo uspješno otplesali osminu finala, te ušli u četvrtfinale i završili natjecanje na 20. mjestu na svijetu.

Prije dva tjedna u Ljubljani je održano Svjetsko prvenstvo u Kombinaciji 10 plesova za kategoriju do 21 godine starosti, gdje se natjecalo 46 parova i na kojem je varaždinski par također bio vrlo uspješan u osmini finala, te se plasirao u četvrtfinale natjecanja i na kraju ponovno zauzeo 20. mjesto na svijetu. S obzirom da se Tihana i Jurica sada natječu u mlađoj starosnoj kategoriji, imati će mogućnost natjecati se u Under 21 još slijedeće dvije godine, te ponoviti ili nadmašiti ovaj odličan rezultat.

Ovo svjetsko prvenstvo je održano u sklopu velikog turnira pod okriljem Svjetske sportsko - plesne federacije WDSF, na kojem je varaždinski par također nastupio, te osvojio 8. mjesto u latinsko-američkim plesovima u svojoj kategoriji Starija mladež i 32. mjesto u kategoriji Odraslih.

Prošli je vikend u Varšavi je održano Europsko prvenstvo u Kombinaciji 10 plesova za kategoriju Starija mladež, na kojem su mladi Varaždinci još jednom predstavljali Republiku Hrvatsku i vrlo uspješno otplesali osminu finala i četvrtfinale, te završili natjecanje na 22. mjestu.

Do kraja godine ovi daroviti sportaši otplesati će još neke velike turnire, te se početi pripremati za natjecanja u kategoriji odraslih, od kojih je prvo državno prvenstvo u standardnim plesovima  krajem siječnja iduće godine.