Tihana Vusić i Jurica Kavran Foto: Vesna Leo Bilman

Tihana Vusić i Jurica Kavran državni prvaci i u kombinaciji 10 sportskih plesova

| 24.6.2017. u 14:20h | Objavljeno u Sport

Državno prvenstvo u najtežoj sportsko-plesnoj disciplini, kombinaciji 10 sportskih plesova, koja se sastoji od pet standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) i pet latinsko-američkih plesova (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive), održano je u Sesvetama.

Nastupilo je 48 sportskih plesnih parova iz 10 klubova, raspoređenih u 9 starosnih kategorija, a na prvenstvu je sudilo devet domaćih sudaca. Iz SPK „Varaždin“ nastupila su dva sportsko-plesna para, koji su ostvarili odlične rezultate.

U starosnoj kategoriji Starija mladež Tihana Vusić i Jurica Kavran osvojili su zlatnu medalju i okitili se naslovom državnih prvaka, a u kategoriji Veterani II Valentina i Marinko Patafta postali su državni viceprvaci i osvojili srebrnu medalju.

Valentina i Marinko su svoje nastupe odradili vrlo solidno, pa iako to ovaj put nije bilo dovoljno za zlato, zasluženo su osvojili srebrnu medalju. Ove godine već su osvojili naslove državnih prvaka u standardnim i latinsko- američkim plesovima.

Njihovi mlađi kolege Tihana i Jurica u vrlo jakoj konkurenciji, otplesali su polufinale na vrlo visokoj razini, a u finalu su bili odlični u svim elementima sportskog plesa, te su zasluženo osvojili naslov državnih prvaka. Ove godine to im je uspjelo već po treći put, te su naslovima državnih prvaka u standardnim i u latinsko-američkim plesovima, pridodali i ovaj u kombinaciji 10 plesova.

Time su ovi iznimno talentirani sportaši izborili plasmane na europsko i svjetsko prvenstvo u kombinaciji 10 plesova, koja će se održati na jesen. Do kraja godine očekuju ih i europsko i svjetsko prvenstvo u standardnim plesovima, te svjetsko u latinsko- američkim plesovima.