Tenisači TK Varaždina 1181 Maks Kostić Ferček i Ana Mukić izborili put na Floridu Foto: TK Varaždin 1181

Tenisači TK Varaždina 1181 Maks Kostić Ferček i Ana Mukić izborili put na Floridu

| 21.3.2017. u 19:05h | Objavljeno u Sport

Varaždinski tenisači Teniskog kluba Varaždin 1181, Ana Mukić i Maks Kostić Ferček, ostvarili su odlične plasmane na IMG Discovery Openu u Dubrovniku koji se održao od 11. do 13. ožujka.

Ana je kao druga nositeljica bila slobodna u prvom kolu, da bi u drugom bila bolja od Dine Gladan iz Dalmacijacementa rezultatom 6:0 i 6:2. U polufinalnom susretu Ana je odigrala odličan meč savladavši domaću Anteu Mandić rezultatom 6:3 i 6:4, no porazom od Petre Derenje u finalnom susretu, Ana je ipak osvojila odlično drugo mjesto.

Maks Kostić Ferček, kao prvi nositelj i od veljače 2017. godine prvi igrač Hrvatske do 16 godina, osvojio je prvo mjesto na turniru bez izgubljenog seta. Dominantno je nanizao pobjede protiv Nea Novakovića 6:0 ret. (odustao), Dina Mešovića 6:1 i 6:0, Marina Jaminickog 6:0 i 7:5 te je u finalnom dvoboju svladao Karla Kroloa rezultatom 6:1 i 6:1.

-Maks i Ana ovim su plasmanom ostvarili pravo nastupa na završnici IMG Discovery Bollettieri Academy turniru koji se krajem svibnja igra u SAD-u na Floridi, u najpoznatijoj teniskoj akademiji kod Nicka Bollettieria. Nick Bollettieri jedan je od najpoznatijih svjetskih teniskih trenera, kroz čije su ruke prošli neki od najvećih igrača svih vremena, a i trenutno surađuje sa većinom tenisača i tenisačica iz samog svjetskog vrha. Svakako smatram da će Ani i Maksu to biti jedno predivno iskustvo, ali i mogućnost da dokažu svoje prave kvalitete na velikoj pozornici - zaključio je glavni trener Varaždin 1181, Hrvoje Šipuš.