Gimnastičarki Vindije Tamari Artić čak osam zlatnih medalja u Zagrebu

| 16.12.2016. u 09:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Zagrebu je održan 11. Christmas Cup 2016 na kojem je nastupio velik broj natjecateljki iz 9 zemalja među kojima su dominirale uz Hrvatice, vrlo dobre Bugarke, Ukrajinke i predstavnice Italije. Bilo je to posljednje natjecanje u ovom olimpijskom ciklusu po starom pravilniku i za članice Vindije jedno od najuspješnijih ove godine.

Tamara Artić je i ovaj put osvojila sve što se moglo osvojiti, ukupno čak 8 zlatnih medalja, 5 prvi dan u višeboju i sa sva 4 rekvizita uz napomenu da je ona uz obruč, loptu i čunjeve vježbala traku koja je u programu rekvizita za juniorke iduće godine dok su se ostale natjecateljke odlučile na nešto lakšu vijaču. Drugi dan u finalima samo je potvrdila svoju dominaciju u ovom dijelu Europe te je vrlo dobrim nastupima potvrdila da je trenutno uvjerljivo najbolja.

U B programu nastupile su mlađe natjecateljke Vindije i to Lara Domislović u kategoriji 2005. godišta i mlađe (iako je 2006. godište) gdje je zaključila godinu osvojivši dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Najbolja je bila u višeboju i s vijačom, a s obručem je bila druga.

U kategoriji 2006. godišta i mlađe za Vindiju nastupila je Elena Košćak koja je bila 3. u višeboju i s obručem nakon veće greške te druga, srebrna u vježbanju s vijačom.  

Najmlađa natjecateljka Vindije Paulina Tomašković osvojila je u kategoriji 2009. godišta 2. mjesto uz solidan nastup.

Ritmičarkama Vindije predstoji još nastup na završnom klubskom treningu u četvrtak 22. PROSINCA u dvorani Srednjoškolac, čime će uz prezentaciju rada Sportske škole ritmičke gimnastike GK Vindija biti rezimirana uspješna 2016. godina u kojoj su ritmičarke Vindije potvrdile da su još uvijek najuspješnije među hrvatskim klubovima pa i šire.