Tamara Artić u sastavu hrvatske vrste nastupila na 44. turniru Corbeil-Essennes 2018.

| 10.5.2018. u 10:18h | Objavljeno u Sport

Reprezentacija Hrvatske, u čijem sastavu je bila i članica Gimnastičkog kluba Vindija Tamara Artić, najbolja hrvatska juniorka, sudjelovala je na 44. izdanju International tournament Corbeil-Essennes 2018..

Tamara Artić prvog je dana solidno odradila svoja četiri nastupa, veću grešku napravila je samo u vježbi s obručem, no zato je vrlo dobro odvježbala loptu te je izborila finale s loptom i bila rezerva za finale s trakom.

Artić je prva hrvatska vježbačica  koja je uspjela ući u finale na ovom prestižnom turniru. U višeboju je zauzela 15. mjesto, dok je druga hrvatska reprezantativka, juniorka Lana Sambol iz GK Aura, zauzela 23. mjesto.

International tournament Corbeil-Essennes je turnir koji je godinama bilo natjecanje za Svjetski kup, a s obzirom da Francuska trenutno nema seniorku koja bi mogla do finala, a imaju vrlo dobru ekipu juniorki, organizatori su se odlučili za izdanje turnira na kojem je naglasak bio na juniorskoj konkurenciji.

Pravo nastupa imale su po 2 vježbačice iz svake zemlje, a po 3 do 4 gimnastičarke iz onih država koje će na predstojećem Europskom prvenstvu nastupati za ekipe, pa je ukupno nastupilo 36 juniorki iz 13 zemalja. Najjače su bile Bugarke, Ruskinje, Bjeloruskinje, Azerbeđanke, Francuskinje, Slovenke i Finkinje.

U konkurenciji seniorki nastupilo je ukupno 24 seniorke među kojima dvije hrvatske reprezentativke, a bolja je ovaj puta bila Sunčica Lozić koja je zauzela 15. mjesto u višeboju, a najbolja je bila s obručem i prva rezerva za finale.

Djevojke će za dva tjedna nastupiti na FIG turniru u Luxemburgu gdje će, vjerujemo, pokazati još bolje nastupe,s obzirom da će to biti nešto manje od dva tjedna pred početak Europskog prvenstva.