Enes Garibović na postolju sa srebrnom medaljom

Srebro i dvije bronce za KK Varaždin na 25. međunarodnom Grand prix Croatia

| 18.1.2016. u 10:43h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda u Samoboru je održan 25. međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia 2016., koji spada u kategoriju jednih od najjačih turnira u Europi, svojom kvalitetom i brojnošću natjecatelja svake godine to i potvrđuje. Nastupilo je 1 813 sportaša iz 202 kluba iz 23 zemlje. Za Karate klub Varaždin nastupili su: Leona Gulija, Tara Nikolić, Ivona Ciglar, Elma Garibović, Luka Salihović, Tibor Kovačić, Tin Herceg, Lovro Rozman, Dorian Kalajdžija i Enes Garibović.

Prvog dana natjecanja Tara Nikolić nastupila je u kategoriji kadetkinje do 47kg. Pobijedila je dvije borbe i u 3.kolu izgubila od slovenske predstavnice. Ivona Ciglar nastupila je u kadetkinjama do 54 kg, gdje je zaustavljena već u 1.kolu tijesno izgubivši od članice Karate kluba Karlovac. Elma Garibović nastupila je u kategoriji juniorke do 53kg te osvojila 3.mjesto i broncu. Nakon pobjede u dva kola, izgubila je u 3. kolu od kasnije finalistice, predstavnice BiH-a, te u repasažu pobijedila redom Talijanku i predstavnicu Karate kluba Krk i na kraju zasluženo osvojila 3.mjesto.

Enes Garibović osvojio je srebro u kategoriji mlađi seniori do 84kg. U prvom kolu je bio slobodan, u 2. je pobjedio Bjelorusa, u 3. kolu predstavnika BiH-a, u polufinalu je bio bolji od Talijana , te se plasirao u finale, gdje je s 4:2 izgubio od reprezentativca BiH-a, aktualnog brončanog sa SP-a.

Drugog dana natjecanja Leona Gulija osvajila je broncu u kategoriji učenice do 44 kg. Luka Salihović, Tin Herceg i Lovro Rozman zaustavljeni su 1. kolu natjecanja u svojim kategorijama, učenici -42kg, učenici +46kg odnosno mlađi kadeti -52kg. Tibor Kovačić zaustavljen je u 2.kolu u kategoriji učenici + 46kg od predstavnika BiH-a, kasnije finalista, a u repasažu je izgubio u prvoj borbi.

Dorian Kalajdžija nastupio je u kategoriji mlađi kadeti do 48kg. Nakon odlično odrađene dvije borbe, izgubio je u 3.kolu. Trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović zadovoljan je nastupima svojih natjecatelja na ovom jakom međunarodnom turniru.