Sloboda ŠN se nakon neuspjeha prošle sezone nada osvajanju lige ove sezone Foto: Siniša Sović

Sloboda ŠN i drugu godinu zaredom glavni kandidat za osvajanje Druge ŽNL

| 20.8.2017. u 13:19h | Objavljeno u Sport

Danas u 17 sati i 30 minuta kreće prvo kole Druge županijske nogometne lige. Prošle sezone u Drugoj ŽNL neočekivano je slavio Polet iz Tuhovca koja je zasluženo osvojila naslov, ispred favorita Slobode Škole nogometa iz Varaždina. Ambicije Slobode ŠN nisu se promijenile te i ove sezone ciljaju na naslov prvaka i plasman u viši rang natjecanja. Klub se još pojačao i nadaju se da će uspjeti u naumu.

- Ambicije kluba ostale su kao i lani. Hoćemo i želimo biti prvi, da konačno osvojimo titulu. Ekipu smo pojačali s pet igrača, a otišao je kapetan Filip Kolačko, što je gubitak za ekipu. Došli su iskusni Karlo Kutnjak i Robert Mikulec, a imamo i novog trenera Radovana Samboleca - rekao je predsjednik Slobode ŠN-a Željko Črnila.

Prošle sezone na trećem mjestu, s pet bodova manje od drugoplasirane Slobode ŠN-a, našla se još jedna Sloboda i to iz Tužnog. Bili su jesenski prvaci, ali su popustili na proljeće, otvorivši taj dio prvenstva s tri uzastopna poraza. Ove sezone nadaju se ostanku u samom vrhu Druge lige.

- Nismo se posebno pojačali, ali smatram da imamo ekipu za gornji dio i vrh tablice. Umjesto trenera Vladimira Bartolića došao Krunoslav Beli. Mislim da će liga biti zanimljiva - rekao je predsjednik Slobode (T) Vladimir Šimek.

Četvrto mjesto Druge ŽNL prošle je sezone zauzela varaždinska Mladost, koja je do kraja lige nanizala četiri pobjede, a da je sezona još potrajala mogli su ostvariti i bolji plasman.

- Uvijek težimo boljem rezultatu i plasmanu. Svjesni smo da u ligi postoje kvalitetne ekipe i da su se konkurenti pojačali. Igrački smo nešto malo slabiji u odnosu na lani, ali nastojat ćemo borbenošću nadoknaditi nedostatak. Bili bi zadovoljni da ponovimo rezultat iz prošle sezone - rekao je predsjednik Mladosti Predrag Ćosić.

Vinica je prošle godine proslavila 70 godišnjicu osnivanja kluba, a ove godine klub ima ambicije napasti vrh lige te se plasirati u rang više, nakon što su prošle sezone osvojili peto mjesto u prvenstvu.

- Pojačali smo se i ambicije su nam da se zadržimo u vrhu, ali željeli bi u Prvu ŽNL. Treba vidjeti koliko će nam se ta pojačanja uigrati te doprinijeti višem plasmanu. Ekipa se dobro priprema, a u Kup utakmici protiv jakog Varteksa pokazali smo da smo dobri, iako smo izgubili. Bit ćemo još jači kada nam se ključni igrači vrate s godišnjeg odmora - naglasio je predsjednik Vinice Božidar Šipek.

Parovi 1. kola
20.8. U 17.30 SATI: Trnje - Sračinec, Karlovec - Orač, Sloboda (T) - Novakovec, Vinica - Sloboda - ŠN, Dinamo 01 - Dinamo (B), Nova Ves - Dinamo (A), Mladost (VŽ) - Čevo