Timotej Kocen, Laura Horvat i Stjepan Hunjak će nastupiti na U-17 EP-u u Grazu Foto: BK Maraton Kreidler

Siniša Jenkač ugostio predstavnike hrvatske juniorske MTB reprezentacije

| 28.7.2016. u 16:42h | Objavljeno u Sport

Vozači Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa, Timotej Kocen, Stjepan Hunjak i Laura Horvat dobili su poziv izbornika mlade MTB reprezentacije Branimira Štimeca, ujedno i glavnog trenera BK Maraton Kreidlera, da sudjeluju na Europskom prvenstvu za mlade vozače (U-17) koje će se održati u Grazu u Austriji od 15. do 19. kolovoza. Uoči odlaska na prvenstvo, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač je u svom uredu u 10 sati ugostio hrvatsku biciklističku reprezentaciju.

-Ovaj projekt BK Maraton Kreidlera, koji je star sada gotovo godinu dana, je podrškom mene kao gradonačelnika i Sportske zajednice grada Novog Marofa urodila plodom. Meni je drago da su se odlučili osnovati klub u Novom Marofu, unatoč tome što veća sredstva u sport ulažu gradovi poput Čakovca i Varaždina. Mi pomažemo sve u skladu sa svojim mogućnostima - rekao je Jenkač.

Osim Kocena, Hunjaka i Horvat, BK Maraton Kreidler u svojim redovima ima i braću Matiju i Josipa Meštrića rodom iz Presečnog koji ove godine nižu sjajne rezultate, a ukoliko se nastavi ovim tempom, Novi Marof bi mogao imati i svoje predstavnike na Olimpijskim igrama u Japanu 2020.

-Na samom početku tog projekta se zadao cilj Olimpijskih igara. To je veoma ambiciozni cilj, ali ja sam siguran da je njihov trener postavio veoma ozbiljan trenažni proces. To je jedna ozbiljna priča i mislim da će uspjeti u tome. To mi je veliko zadovoljstvo da će budući olimpijci doći iz Novog Marofa. Ja im želim puno uspjeha i da ne odustanu od treniranja i vjerujem da uspjeh neće izostati - rekao je Jenkač.