Momčad Starra koja je svladala dubrovački Libertas u dvorani na Dravi Foto: stk starr

Seniori Starra u reprizi lanjskog finala pobijedila Libertas, žene izgubile od Dr Časla

| 29.10.2018. u 12:26h | Objavljeno u Sport

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održan je dvostruki stolnoteniski program. Muška seniorska ekipa varaždinskog Starra je u reprizi prošlogodišnjeg finala Superlige pobijedila uvjerljivo goste iz Dubrovnika 4:1, a ženska ekipa Starra ugostila je ekipu Dr. Časla, koja vrlo uspješno igra stolnotenisku Ligu prvaka.

Za sve ljubitelje stolnog tenisa bila je ovo idealna prilika vidjeti na djelu tri vrhunske hrvatske stolnoteniske ekipe i vrlo mladu žensku ekipu STK Starra koja se hrabro suprotstavlja u seniorskoj konkurenciji puno iskusnijim ekipama.

Muška ekipa Starra, aktualni prvaci Hrvatske dočekali su ekipu Libertas iz Dubrovnika. Ove dvije ekipe bile su finalisti prošlogodišnjeg prvenstva, koje su osvojili Varaždinci u tri susreta. Ove sezone, već u 4. kolu Superlige ponovo su se sastale ove dvije ekipe u GSD Varaždin.

Starr je nastupio u sastavu:Baggaley Andrew, Soroosh Amiri Nia, Ronald Ređep, Leon Šantek. Gosti iz Dubrovnika nastupili su u sastavu: Miho Simović, Tomislav Japec, Neven Juzbašić.

Počelo je odlično za Varaždince Baggaley je pobijedio Simovića 3:0, zatim je Soroosh izgubio od Japeca rezultatom 1:3. Ređep pobjeđuje Juzbašića 3:0, te par Baggley/Ređep pobjeđuje dubrovački par Japec/Simović 3:1.

Na kraju Baggaley je bolji od Japeca 3:1. Ukupnim rezultatom 4:1 pobjeđuje Starr i ostaje usamljen na prvom mjesti prvenstvene ljestvice Superlige. Sljedeće kolo Varaždinci gostuju u Puli kod istoimene ekipe.

Ženska ekipa Starra nastupila je u sastavu:Bruna Borovec, Ivona Štriga, Ana Krupski, Gordana Krupski. Ekipa STK Dr. Časli, koja igra Ligu prvaka nastupila je u sastavu: Dorina Srebrnjak, Mirela Đurak, Manca Fajmut.

Gošće su pobijedile rezultatom 0:4. najprije je Strebrnjak bila bolja od Borovec, zatim je Đurak od Štriga, te Fajmut od Ane Krupski. U parovima su Srebrnjak/Đurak bile bolje od Borovec/Štriga. Gošće su pobijedile bez izgubljenog seta. Varaždinke su tako trenutno na diobi posljednjeg mjesta s ekipama iz Bjelovara i Petrinje.

Sljedeće kolo mlade Varaždinke gostuju u Zagrebu kod ekipe STK TIS.