Momčad GRK Varaždina 1930 počela je s pripremama za novu sezonu, u kojoj su visoko postavljeni ciljevi Foto: Dražen Novosel

Sedam mladih reprezentativaca došlo u svlačionicu Dabrova, cilj je prvo mjesto i Liga za prvaka

| 11.8.2017. u 09:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Gradski rukometni klub Varaždin 1930 u novu sezonu 2017./2018. kreće s osmoricom novih igrača u prvoj momčadi i ambicijama za povratak na vrh Premijer lige.

Prva momčad varaždinskog kluba predstavljena je danas na Kazališnom trgu, a o prvenstvu koje počinje 23. rujna govorili su predsjednik i dopredsjednik kluba Goran Hlevnjak i Romano Puček, trener Željko Čagalj i kapetan Jurica Vidaček.

Predsjednik Hlevnjak je istaknuo da je uprava radila za vrijeme odmora između dviju sezona, a rezultat toga je dovođenje osmorice novih, mladih igrača.
- Mislim da smo posložili respektabilnu ekipu za novu sezonu u Premijer ligi i nadamo se rezultat već ove godine, da Varaždin opet bude najbolji u Premijer ligi. Tu nam treba dosta pomoći Grada i Županije, koji nam i pomažu pa im zahvaljujem što su prepoznali projekt ovog kluba i što se tiče prve ekipe i što se tiče mlađih dobnih uzrasta, a imamo više od stotinu djece s kojima radi šest licenciranih trenera. Te mlađe ekipe redovito nastupaju na završnicama državnih prvenstva - rekao je Hlevnjak dodavši da klub, koji treba milijun i pol kuna za predstojeću sezonu, nailazi na susretljivosti i kod varaždinskih gospodarstvenika.

Varaždinski će rukometaši kompletne sedmotjedne pripreme odraditi u Varaždinu.
- Ovdje koristimo odlične uvjete s kvalitetnom dvoranom i svim ostalim sadržajima koje naš grad pruža. Nova je ekipa, s dosta novih mladih igrača, puno je posla. Model priprema je takav da pokušavamo raditi sve aspekte, i fizike i tehnike i taktike, tako da bi uigravanje išlo što brže i što lakše -rekao je trener Željko Čagalj i najavivši 9 do 11 pripremnih utakmica.

- Devet je već dogovoreno, još dogovaramo dvije i mislimo da bi to bilo optimalno. Potrudit ćemo se da prvenstvo koje počinje 23. rujna dočekamo najspremniji. Puno je promjena u igračkom kadru, osam novih igrača što znači da je to kompletno nova priča u odnosu na prošlu sezonu. Vjerujemo da ćemo bit stabilni. Ova ekipa ima talenta, ali kad pričamo o seniorskom sportu, ne pobjeđuje ekipa koja ima više talenta i koja igra ljepše, nego ona koja manje griješi. Moramo biti ozbiljni u uigravanju, trebat će nam malo vremena, ali mislim da ćemo se kroz određeno vrijeme veselit pravim stvarima, vrhunskom rukometu. Vjerujem da će i ljudi koji vole rukomet u Varaždinu, a znamo da ih ima dosta, biti zadovoljni - naglasio je trener Čagalj.

Kapetan prve momčadi očekuje da ekipa bude dobro posložena za novu sezonu.
- Puno je promjena i novih igrača. Bit će zanimljivo jer su to većinom mladi igrači. Trener ih je pomno odabrao i vjerujem da će nova sezona biti dobra - rekao je kapetan Jurica Vidaček.

U sezoni 2017./2018. za prvu momčad Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 igrat će 22 igrača: 'novi' Filip Jurišić, Jakov Vrdoljak, Tomislav Špruk, Nikola Kaštelan, Filip Glavaš, Jadranko Stojanović, Petar Sklepić, a tu su i Špikić, Črnila, Meštrić, Baranašić (vratari), Koprek, Vincek, Novak, Vidaček, Levak, Zobec, Hutinac te kadeti Tači, Puček, Murk i Divjak.

Trener prve momčadi je Željko Čagalj, a asistira mu Siniša Radujković. Trener vratara je Mario Pasarić, tehniko je Vladimir Malner, a fizioterapeut Josip Špoljarić.

Osim novih igrača tu su i mladi igrači iz rukometne škole kluba. Dopredsjednik kluba Romano Puček ističe da imaju reprezentativce u svim dobnim kategorijama.
- Od '96. godišta koji su i dio prve ekipe imamo tri reprezentativca. Kadeti također imaju tri reprezentativca te mlađi kadeti četiri. Vidi se rad šestorice trenera s više od stotinu klinaca. Pet klinaca iz kadeta priključili smo prvoj ekipi i približavamo se cilju da u narednim godinama slažemo 'kostur' od naših, domaćih igrača. To će se i dogoditi jer imamo kvalitetu - zaključio je Puček.