Sara Marković (prva lijevo) Foto: PK Barok

Sara Marković za Barok u ukupnom poretku svoje kategorije zauzela drugo mjesto

| 20.3.2018. u 11:18h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Zagrebu, na bazenu Utrina, ovog vikenda je održano natjecanje za najmlađe plivače – 14. Miting Sv. Patrika. Ukupno je nastupilo rekordnih 844 plivačica i plivača iz 27 hrvatskih klubova, a među njima i 39 članova Baroka. Nastupalo se u sve 4 tehnike, u subotu na 50 m dionicama, a u nedjelju na 25 m. Medalje su se dijelile za svaku disciplinu posebno, a na kraju su se zbrajali rezultati svih tehnika, iz čega se dobio i ukupni poredak.

Prvog dana, u jakoj konkurenciji, najviše se istaknula Anamarija Zavrtnik s osvojenim srebrom na 50m slobodno, te 6. mjestom u ukupnom plasmanu, a u istom godištu treba istaknuti i Niku Dobovičnik koja je u ukupnom plasmanu bila 10., te Leonu Jurišu koja je u u svojoj kategoriji odlično otplivala sve 4 discipline i ukupno zauzela 7. mjesto u ukupnom plasmanu. U 2006. godištu, izvrstan je bio Filip Kukec koji je ukupno bio 10., dok je Mihael Kolarek u svom godištu bio ukupno 19. od 88 natjecatelja. 

Drugog dana natjecanja, najmlađi članovi kluiba su nastupili u 25 m utrkama. Od pojedinačnih rezultata treba istaknuti Saru Marković koja je u C kategoriji osvojila prva mjesta na 25 m leptir i prsno, treće mjesto na 25 m slobodno i 20. mjesto na 25 m leđno što joj je u ukupnom plasmanu donijelo visoko 2. mjesto, te Ivonu Jurković s 8. mjestom na 25m leđno. U kategoriji D najbolje rezultate ostvarile su Bela Mitrović (5. mjesto na 25 slobodno, i 6.mjesta na 25 leđno i 25 prsno) koja je u ukupnom plasmanu zauzela 6. mjesto, te Patricija Švetak (4. mjesto na leptiru, 7. mjesto na prsnom i 10. mjesto na leđnom) koja je u ukupnom plasmanu zauzela 8. mjesto.