Sara Kolak postavila novi državni rekord u prvom nastupu nakon 15 mjeseci

| 27.2.2016. u 13:03h | Objavljeno u Sport

Ludbrežanka Sara Kolak, članica riječkog AK Kvarner, je na otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju danas postavila novi hrvatski rekord u bacanju koplja. Bio je to prvi nastup za Kolak nakon 15 mjeseci izbivanja s bacališta i natjecanja zbog operacije bacačkog ramena.

U petom pokušaju koplje je letjelo na daljinu od 60 metara i 24 centimetra, što je novi hrvatski seniorski rekord. Dosadašnji rekord bio je 57,79 metara, kojeg je Sara Kolar postavila u talijanskom Rietiju 21. srpnja 2013. godine.     

- Da budem iskrena nisam još ni suzu pustila, ne znam gdje sam i što mi se dogodilo. Nakon prve dve serije koje sam namjerno prestupila, jer nisam bila zadovoljna, u trećoj seriji koplje je letjelo na daljinu od oko 56 metara, četvrta serija je bila oko 54 metra, a u petoj je koplje došlo na 60 metara i 24 centimetra, a u posljednjoj šestoj seriji oko 55 metara. Cijela moja familija bila je na tribinama stadiona i oni su bili moja krila za daleke hice. Bilo je to prvo natjecanje nakon 15 mjeseci nisam znala što očekivati, a tako nešto napraviti na povratničkom natjecanju je sjajna stvar. Namučili smo se i ja i trener, a velika hvala mom klubu koji je vjerovao u mene, mom treneru i roditeljima- naglasila je Kolak u izjavi za naš tjednik nakon nastupa u Ptuju, gdje je ostvarila i normu za Europsko prvenstvo u Amsterdamu.