Sara Kolak prilikom nedavnog posjeta ludbreškom gradonačelniku Foto: Dražen Novosel

Sara Kolak: Krenut ću s Dijamantnom ligom i jedva čekam povratak

| 4.4.2019. u 11:38h | Objavljeno u Sport

Olimpijske pobjednice iz 2016. godine i hrvatske rekorderke u bacanju koplja Ludbrežanke Sara Kolak već dulje vrijeme nema na natjecanjima. Posljednje, na kojem je nastupila, bio je Hanžekovićev memorijal 2017. godine u Zagrebu.

Zbog ozljede lakta koja ju je mučila još od Svjetskog prvenstva u Londonu u kolovozu 2017., a gdje je zauzela četvrto mjesto, Kolak je i tu sezonu bila primorana malo skratiti, a u veljači 2018. odlučila se na operaciju lakta, koja je obavljena na najpoznatijoj klinici na svijetu klinici Mayo u SAD-u.

Nakon operacije, Kolak je, zbog rehabilitacije, propustila 2018. godinu, a natjecanjima se, kako je bilo predviđeno, trebala vratiti već u zimskom dijelu ove sezone početkom ove godine. To je ipak prolongirano i Kolak ćemo imati prilike gledati na natjecanjima početkom ljeta.

- Treniram bez prestanka, sezona je jako duga, a glavni cilj je Svjetsko prvenstvo u Dohi, gdje će kvalifikacije biti 31. rujna,a finale 1. listopada. Odlučili smo propustiti zimski dio sezone, kako bi se što bolje spremila za ljetni dio, u kojem će biti dosta natjecanja i jedva čekam povratak. Krenut ću s Dijamantnom ligom, a gdje će to biti točno odlučit će trener - naglasila je Kolak.

- Osjećam se fenomenalno. Malo više od godinu dana prošlo je od operacije, nisam imala nikakvih problema tijekom rehabilitacije koja je prošla odlično, sve je išlo po planu, čak i bolje od očekivanog. Zadovoljna sam kako tijela reagira i kako ruka reagira na koplje, a što je najbitnije. Tijelo nije ništa zaboravilo, čak sam iznenađena u nekim stvarima koje radim puno bolje nego prije. Na treninzima smo radili sve od početka, od temelja i nije bilo nikakvih problema. Odlučili smo da ću 2018. godinu propustiti tako da sam imala cijelo ljeto i dali smo vremena i tijelu i ruci- rekla je Kolak.

Njen najbolji rezultat, koji je ujedno i hrvatski rekord, iznosi 68,43 metra, a ostvarila ga je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei, gdje je pobijedila s najboljim rezultatom na svijetu u 2017. godini, dok je zlatno olimpijske odličje u Rio de Janeiru 2016. godine osvojila s rezultatom 66,18 metara.

- U ovom trenutku nema smisla govoriti o željenim daljinama, zašto bih se ograničavala s nekakvom brojkom kada rezultat može biti puno bolji od toga, ali isto tako može biti i slabije. Jednostavno, ne stavljam pred sebe pritisak rezultata, već samo razmišljam o tehničkom dijelu. Želim da na natjecanju na kojem ću nastupiti dam sve od sebe, da hitac bude tehnički dobro izveden, da pokažem na čemu sam radila, a onda će i rezultat doći sam po sebi - zaključila je Kolak.