Rogina: Ponosan sam na karijeru, nemam si što predbaciti ili se pitati da li je moglo bolje

| 15.2.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinac Radoslav Rogina (42) odvozio je svoju posljednju profesionalnu biciklističku sezonu. U svojoj bogatoj i 25 godina dugoj karijeri, od kojih je 22 godine proveo u profesionalnim vodama, ostvario je niz vrhunskih rezultata.

- S obzirom na pandemiju, a zbog čega su bile otkazane brojne utrke, na kojima sam planirao nastupiti, zadnju sam utrku odvozio krajem listopada 2019. godine (Cro Race), a odluku o završetku karijere objavio sam krajem prosinca prošle godine. Tijekom karijere, što na treninzima što na utrkama, odvozio sam ukupno između 700 i 800 tisuća kilometara, što je tijekom profesionalne karijere bilo u prosjeku oko 30 tisuća kilometara godišnje. Biti u sportu najljepša je stvar koju čovjek može doživjeti, a sada kada podvučem crtu, bilo je svakakvih trenutaka, i ružnih, ali daleko više bilo je onih lijepih. Ponosan sam na karijeru, nemam si što predbaciti ili se pitati da li je moglo bolje - rekao je uvodno Rogina.

Svaka pobjeda je draga

Teško je pobrojati sve rezultate koje je ostvario, no svakako treba izdvojiti pobjede u generalnom plasmanu na utrkama The Paths Of King Nikola (2.2), Tour of Qinghai Lake (2.HC), Tour de Slovenia (2.1), Cycling Tour of Sibiu (2.1). Na Cro Race utrci uvijek je bio među vozačima koji su bili među glavnim favoritima za pobjedu u ukupnom plasmanu, što potvrđuju i rezultati. Na utrci 2016. godine zauzeo je peto mjesto u ukupnom plasmanu, godinu kasnije bio je 11., 2018. ostvario je najbolji plasman, okončavši utrku na 4. mjestu, dok je u svom posljednjem nastupu na Cro Raceu 2019. bio 10. u generalnom poretku.

- Svaka pobjeda mi je draga i teško bih se odlučio kada bih posebno morao izdvojiti neku pobjedu. Utrka kroz Sloveniju, Tour of Qinghai Lake kroz Kinu te naravno utrka kroz Hrvatsku, a na kojoj sam 2007. godine pobijedio, iako tada još nije nosila naziv Cro Race, svakako su mi među dražim utrkama. Opet, na najdražu utrku naginje ona održana 2015. godine u Kini jer je to bilo dva tjedna pravog utrkivanja, neizvjesnost je bila do samog kraja, a ukupni sam pobjednik postao zahvaljujući dvije sekunde - naglasio je Rogina.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...