Tamara Artić

Ritmičarke Vindije uspješno krenule u novu sezonu

| 29.3.2019. u 14:48h | Objavljeno u Sport

Ritmičarke Vindije dobro su počele novu natjecateljsku sezonu nastupom na Leda Cupu 2019 i 14. turniru prijateljstva. Iako je to bilo prvo natjecanje sezone kada još nisu dostigle punu natjecateljsku formu, u dva dana natjecanja u Domu sportova u Zagrebu uspjele su izboriti značajan broj medalja i višebojskih naslova. Nastupilo je ukupno oko 250 ritmičarki iz  9 zemalja i 28 klubova.

Prvi dan natjecanja nastupale su ritmičarke u A programu, a među njima i tri članice Vindije. Najbolja hrvatska ritmičarka Tamara Artić u juniorskoj kategoriji izborila je tri zlatne medalje, u višeboju, s vijačom i trakom.

Lara Domislović, kojoj je to bio prvi nastup u juniorskoj kategoriji, zauzela je u višeboju 5. mjesto, s vijačom 4. mjesto, s čunjevima 5. mjesto i s loptom 8. mjesto, no bila je zapravo najuspješnija u kategoriji djevojaka 2006. godišta, najmlađeg godišta juniorki, tri puta prva (višeboj, vijača i lopta) i treća s čunjevima.

Najmlađa ritmičarka Vindije u A programu, Paulina Tomašković u konkurenciji mlađih kadetkinja 2009. godišta, osvojila je dva prva mjesta, u višeboju i vježbi bez rekvizita te drugo mjesto s obručem.

Drugi dan natjecanja nastupale su ritmičarke u B programu, među njima i sedam članica Vindije. Leona Pretković, juniorka u kategoriji 2004. godišta, osvojila je dva prva mjesta u višeboju i s loptom, a drugo mjesto s obručem.

Sara Crnčec u kategoriji juniorki 2006. godišta osvojila je također dva prva mjesta u višeboju i s loptom i drugo mjesto s čunjevima. U kategoriji 2009. godšta B programa Vita Kocijan osvojila je prvo mjesto vježbajući bez rekvizita.

U kategoriji djevojčica 2010. godišta nastupile su dvije članice Vindije, Laura Tomašković i Anđela Jergan i osvojile 5. i 6. mjesto. Najmlađe ritmičarke Vindije Lucija Barbir i Eva Kocijan u kategoriji mini, 2011. godišta zauzele su 4. odnosno 20. mjesto.

Nakon tog natjecanja juniorka Tamara Artić otputovala je u sastavu reprezentacije Hrvatske na 45. Tournoi International "Corbeil-Essonnes" 2019, prestižni međunarodni turnir u sustavu FIG natjecanja.

U kvalifikacijama su nastupile 32 juniorke iz 15 zemalja s 4 kontinenta. Iako je počela malo nesigurnije sa svojom najnovijom vježbom s vijačom, Artić je vrlo dobro odradila slijedeća tri rekvizita i uspjela izboriti nastup u finalu među 8 najboljih s čunjevima i bila je rezerva za finale s loptom dok je u višeboju zauzela 14. mjesto.

Drugi dan, u finalu s čunjevima, u koje je Artić ušla s 8. rezultatom, odradila je još bolje nego u kvalifikacijama i izborila 5. mjesto unatoč činjenici da nije bilo hrvatske sutkinje u sudačkoj komisiji.

Članice Vindije od 29.-31. ožujka očekuje nastup na još jednom FIG turniru u Areni u Zagrebu, na AURA CUPU 2019 na kojem se očekuje nastup ritmičarki iz čak 18 zemalja.