Obje ekipe su propustile priliku za pobjedom u zadnjim trenucima utakmice (26:26) Foto: Martin Novosel

Remijem Slovenaca i Čeha u Areni Varaždin, obje ekipe završile svoj nastup na EHF EURO-u 2018

| 24.1.2018. u 17:38h | Objavljeno u Sport

Slovenija je uoči utakmice sa Češkom imala u skupini Europskog rukometnog prvenstva koje se igra u Areni Varaždin imala najmanje šanse za prolaz u polufinale, a Česi su čak mogli završiti kao prvi u skupini, ali to se moglo dogoditi samo pobjedom jedne od momčadi u međusobnom ogledu koji je završio nezadovoljavajućih 26:26 za jedne i druge.

U početku utakmice se činilo da će Slovenija pokleknuti pred iznenađujuće dobrim Čehima na ovom prvenstvu. Čehi su nakon 11 minuta susreta vodili 8:4, a nakon 21 minute 12:7, ali su Slovenci to smanjili na 12:11 na kraju prvog poluvremena.Susret je bio izrazito u grub u prvom poluvremenu gdje su Česi zbog prekršaja nad Slovencima zaradili čak dva crvena kartona. Leos Petroski i Stanislav Kasparek su bili isključeni do kraja susreta.

U drugom poluvremenu, Slovenija je preuzela inicijativu i do prvog vodstva stigla u 36. minuti golom Mihe Zarabeca. Vodstvo Slovenaca nije bilo dugog vijeka i česi rade 5:0 seriju i odlaze na 4 gola prednosti u 44. minuti (20:16). Slovenci se opet zgusnjuju u obrani te sjajnim obranama Matevža Skoka, prvog vratara Slovenije koji je ovaj susret počeo na klupi, dolaze do 22:22 u 51. minuti. Za novo vodstvo pogađa Gašper Marguč u 53. minuti nakon dosuđenog sedmerca za Sloveniju. U 59. minuti, Slovenija i Češka su bili poravnati 26:26, ali u toj lutriji nijedna ekipa nije uspjela uzeti vodstvo.

Najbolji strijelac Slovenije je bio Vid Kavtičnik sa 6 golova, dok je u redovima Čeha najbolji bio Ondrej Zdrahala sa 9 golova, ujedno najbolji strijelac prvenstva nakon završene utakmice sa 42 gola. Najboljim igračem susreta proglašen je Zdrahala.

Sljedeći susret je između reprezentacije Makedonije i Danske na rasporedu u 18:15 sati.