Ratković: Imati čak sedam državnih prvaka male sredine kao što su Varaždinske Toplice uistinu je velika stvar

vv / varaždinske toplie | 14.12.2019. u 10:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama Grada Varaždinskih Toplica upriličen je prijem za članove karate kluba „AIK” koji su ostvarili izvrsne rezultate na državnom prvenstvu. Naime, od deset kategorija na natjecanju, karatisti AIK-a pobijedili su u čak sedam, osvojivši dva naslova u borbama i pet u katama. Odlični su rezultati plasirali ovaj toplički klub na sam vrh te su sada ukupno najuspješniji klub u borbama i Hrvatskoj te prvaci Hrvatske u katama ekipno po rezultatima cijelog kluba.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je kako je izrazito ponosna na ove odlične rezultate mladih karatista.

toplice_4.JPG

- Iskrene čestitke svima, vidi se da rade ono što vole i pritom postižu odlične rezultate. Imati čak sedam državnih prvaka male sredine kao što su Varaždinske Toplice uistinu je velika stvar. Grad kontinuirano prati njihove uspjehe, no treba imati na umu da iza svih tih izvrsnih rezultata stoje sati i sati treniranja, odricanja i truda koji dovode do velikih pobjeda – rekla je gradonačelnica te dodala kako Grad financijski pomaže razvoju sporta u Varaždinskim Toplicama, prvenstveno kroz Zajednicu sportskih udruga.

Trener Karate kluba „AIK” Saša Josip Milec naglasio je kako u klubu ima jako dobrih boraca te da svi marljivo treniraju.

- Aktivni smo cijelu godinu, odlazimo na turnire u inozemstvo – Mađarsku, Slovačku i dalje, a aktivni smo na više frontova; u sportskom karateu, fullcontack karateu i rezultat toga je sedam naslova prvaka Hrvatske. Imamo doista dobre natjecatelje, imamo neke koji su drugoplasirani u jako teškim kategorijama, što također puno vrijedi. Imamo i potencijalne reprezentativce Hrvatske, dva dečka su nam već sigurna za Europsko prvenstvo za sljedeću godinu, a to su Karlo Nofta i Marko Dvorski, a nadam se da će biti još kandidata, prije svega u kadetskoj kategoriji – rekao je ponosni trener.

Iza ovako velikih rezultata stoji mnogo sati treniranja

 - Treniramo triput tjedno u dvorani u Varaždinskim Toplicama. Ponedjeljkom je trening za natjecatelje, utorkom i četvrtkom za sve ostale. Imamo dvije grupe, početnike i ove novije koji treniraju samostalno, pretežno s jednim trenerom, a drugi rade sa starijima i s natjecateljima. Trenutno je 67 članova kluba koji su aktivni vježbači. Pretežno su to djevojčice i dječaci, ali ima i odraslih – rekao je trener Milec te dodao kako sljedeće godinu planiraju ići na Goyu Ryu Prvenstvo Europe u Belgiju i Europsko prvenstvo s kadetima u Rumunjsku i primarni cilj je dobro se pripremiti za ta natjecanja, a postoje i planovi za poboljšanje uvjeta rada i nabavku dodatne opreme.

Što se tiče samih nagrađenih karatista titula najbolje muške kata izvedbe pripala je Sebastianu Sakaču, dok je najbolja ženska izvedba bila Lane Šebrek Blažotić. Nagrada za izuzetna postignuća osvojili su Petra Sakač i Marko Dvorski.

Pojedinačni prvaci Hrvatske u katama su Teo Gluhak u kategoriji cicibana, Sebastian Sakač u kategoriji kadeta, Lana Šebrek Blažotić kod učenica, Lana Kalničanec među mlađim kadetkinjama te Tina Šebrek među kadetkinjama.

Srebra su osvojili Roko Kalničanec, Marko Dvorski, Josipa Horvat i Petra Sakač, dok su brončani bili Marko Nofta, Antonio Jakopović, Marin Šebrek, Ema Gluhak, Sabina Broz, Elena Hrženjak, Tajana Valent, Dora Šebrek i Lucija Janušić.

Pojedinačni prvaci Hrvatske u borbama su Josipa Horvat i Marko Dvorski. Do srebra su došli Petra Sakač, Roko Kalničanec, Marin Šebrek i Karlo Nofta. Brončani u svojim kategorijama bili su Jana Kukec, Marko Nofta, Lana Šebrek Blažotić, Elena Hrženjak, Lana Kalničanec i Marta Ivanek.

Što se tiče Aquae Iasae Cup u borbama zlatni su bili  Marko Nofta među mlađim učenicima u teškoj kategoriji, Josip Broz među učenicima u lakoj kategoriji, Marko Dvorski kod kadeti u teškoj  kategoriji, Josipa Horvat kod mlađih učenica u lakoj kategoriji, Petra Sakač kod učenica u teškoj kategoriji te Lana Kalničanec među mlađim kadetkinjama u apsolutnoj kategoriji.

Titula najbolje ženske tehnike na turniru pripala je Petri Sakač

Srebrima su se okitili Teo Gluhak, David Janušić, Petar Kukec, Roko Kalničanec, Sabina Broz, Dora Šebrek i Lucija Janušić, sok su brončani bili Leo Broz, Marin Šebrek, Dino Slatki, Lana Šebrek Blažotić, Elena Hrženjak, Tajana Valent i Tina Šebrek.

toplice_8.JPG

Označeno u