Varga pobijedio na 'Stupu srama' s najgorom seksističkom izjavom Foto: Krešo Đurić

Varga pobijedio na 'Stupu srama' s najgorom seksističkom izjavom

M.P./VV/Hrt.hr | 1.11.2015. u 11:48h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zdravlja Siniša Varga odnio je neslavnu pobjedu na Stupu srama za najgoru seksističku izjavu političara i političarki od svibnja 2013. do studenog 2015., izboru što ga je uoči parlamentarnih izbora proveo Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), piše Hrt.hr.

U akciji koju je organizirao CESI hrvatske građanke i građani odabrali su kao najgoru, među šest ponuđenih, Varginu izjavuVolimo kada su sestre u pripijenom“. Varga ju je izrekao u veljači ove godine, na Svjetski dan bolesnika, na dodjeli zahvalnica najliječnici i najsestri Udruge hrvatskih pacijenata.

Drugo mjesto na Stupu srama zauzeo je saborski zastupnik HDZ-a Dujomir Marasović izjavom: Politika je težak, rudarski posao, žene neće u politiku jer je to teško, jer ne mogu biti kod kuće s djecom, jer moraju zapostaviti obitelj.

Treće mjesto pripalo je zagrebačkom gradonačelniku Milan Bandiću za izjavu: Ovo je prva faza uređenja Dolca. To je šminkanje. To je kao kad se cura ide udavati pa je nije Bog obdario nekom vrijednošću, ali hoće ostaviti dojam uredne dame, a ima i takvih. To je samo ona vanjska fasada - namaže se, a baš unutra nije najbolje. Ali prođe.

- Hrvatski građani i građanke prepoznali su izjavu ministra Varge kao 'svakodnevni seksizam' kojem su žene izložene te su mu odlučile reći dosta - kažu iz CESI-ja, koji organizira Stup srama od 2007. s namjerom javnog prozivanja političkih stranaka koje ignoriraju uravnoteženu zastupljenost od najmanje 40 posto oba spola na kandidacijskim listama.