Članovima Biciklističkog kluba Maraton Kreidler župan čestitao na uspjesima

| 10.2.2017. u 15:30h | Objavljeno u Sport

U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je prijem za članove Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa, koji su na Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu, održanom u Jastrebarskom krajem siječnja ove godine, osvojili čak šest naslova državnih prvaka i ukupno osam medalja.

Prvaci Hrvatske u ciklokrosu su kadeti, natjecatelji do 17 godina: Laura Horvat i Timotej Kocen - juniori, natjecatelji do 19 godina: Ania Žufić  te Josip Meštrić, zatim njegov brat, senior Matija Meštrić te veteran Velimir Čonkaš, a brončane medalje osvojili su kadet Mirko Budimlić te Dragan Mihalec u kategoriji sport.

Bicikliste je primio te im čestitao na ostvarenim uspjesima župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je istaknuo kako je Varaždinska županija oduvijek bila rasadnik vrhunskih sportaša.

Postigli ste odlične rezultate i na tome vam čestitam. Uspjesi nisu slučajno stigli jer ste odlično organizirani i imate odlične stručnjake u klubu. U slijedećih par mjeseci glavni vam je zadatak priprema i brušenje forme za Europsko prvenstvo u kolovozu. Želim vam da ne bude padanja i nikakvih  ozljeda - rekao je župan koji se i sam bavio biciklizmom i to vršeći dužnost predsjednika Hrvatskog biciklističkog saveza.

Trener kluba dr.sc. Branimir Štimec koji je također nazočio prijemu zahvalio se županu na prijemu te je napomenuo kako u klubu za ovu sezonu očekuju da u disciplinama XCO (olimpijski kros) i maratonu stignu naslovi apsolutnih državnih prvaka.

- Dugoročni cilj je nastup na Olimpijadi 2020. u Tokiju – istaknuo je Branimir Štimec.

Inače, BK Maraton Kreidler funkcionira sa skromnim budžetom, na godišnjoj razini sa 50.000 kuna, s biciklima i opremom u vrijednosti 250.000 kuna što osigurava sponzor, a ovih 6 državnih prvaka i dvije brončane medalje najbolji su pokazatelj rada biciklističkog kluba.

Prijemu je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.