PPD Zagreb u završnici susreta osvojio treće mjesto Foto: Martin Novosel

PPD Zagreb u završnici susreta osvojio treće mjesto

| 3.4.2016. u 18:49h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Rukometaši PPD Zagreba su u varaždinskoj Areni pobijedili u utakmici za treće mjesto SEHA lige protiv bjeloruske momčadi Meshkova iz Bresta 24:23.

Zagrebaši su u prvom poluvremenu diktirali tempo utakmice, ali njihovi napori nisu proizveli osjetljiviju prednost tako da su uglavnom vodili jednim golom razlike. S tri gola razlike su zagrebaši vodili samo u 15. minuti susreta (7:4), ali je to vodstvo bilo kratkog vijeka. Gosti prvi puta u susretu dolaze do vodstva u 28. minuti kada za 13:12 zabija Rastko Stojković. Poluvrijeme je završilo u korist gostiju rezultatom 14:13.

Bjelorusi bolje kreću i u drugo poluvrijeme i dižu svoju prednost na tri gola razlike u dva navrata (17:14 i 18:15). Ipak, Zagrebaši se ne predaju i koriste isključenja gostujuće momčadi te vraćaju susret u rezultatsku neizvjesnost serijom 3:0 (18:18) u 43. minuti susreta. U 53. minuti obje momčadi kreću s istim brojem postignutih golova, ali su Zagrebaši imali više koncetracije i raspoloženog Ivana Stevanovića na vratima koji lomi rezultat u korist zagrebačke momčadi.

Najbolji strijelac u redovima PPD Zagreba bio je Zlatko Horvat s osam postignutih golova i koji je bio stopostotan s linije za sedam metara, a dobro ga je pratio i Luka Šebetić s pet postignutih golova. U redovima Meshkova najraspoloženiji je bio Rastko Stojković koji je postigao šest golova za goste. 

U 19 sati kreće veliko finale SEHA lige između Veszprema i Vardara.