Poznato je tko su najbolji sportaši i ekipe grada Ivanca za 2019. godinu

| 31.12.2019. u 14:21h | Objavljeno u Sport

U prostorijama ivanečke Gradske vijećnice održana je Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca kojoj je bilo nazočno 18 od ukupno 27 članova na kojoj su izabrani najbolji sportaši i ekipe Grada Ivanca za 2019. godinu , te je donesena odluka o mladim perspektivnim sportašima i o priznanjima Zajednice.

Najboljim sportašem proglašen je Dalibor Solina, kapetan NK Mladost Margečan, najbolji strijelac kluba i drugoplasirani strijelac Prve ŽNL Varaždin, a ekipa je zauzela treće mjesto na prvenstvenoj tablici što je njezin najveći uspjeh, dok je najbolja sportašica Petra Brlečić, karatistica, osvajačica mnogobrojnih medalja na međunarodnim natjecanjima i regionalnim prvenstvima.

Najboljom muškom ekipom proglašena je seniorska momčad NK Ivančice koja je izborila viši rang natjecanja, 4. nogometnu ligu Čakovec –Varaždin, a nakon jesenskog dijela prvenstva zauzela je drugo mjesto dok je najbolja ženska ekipa seniorska ekipa ŠRD Ivanec koja je osvojila naslov prvakinja Hrvatske u ribolovu na plovak.

Najbolji mladi sportaš je Dorian Stančić, član RK Ivančica, koji je proglašen za najboljeg vratara na mnogobrojnim međunarodnim turnirima i član je hrvatske mlade reprezentacije, a najbolja mlada sportašica je Nika Džida, članica Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec koja igra na poziciji dizačice i najbolja je dizačica u prvoj i drugoj ekipi ŽOK Ivanec, te je članica druge ženske ekipe koja je osvojila naslov prvakinja 3.HOL Sjever i članica je prve ekipe koja je osvojila naslov jesenskih prvakinja 2.HOL Sjever.

Najbolja muška ekipa je RK Ivančica , godište 2008. –član 1.HRL Sjever, dječaci „B“ s osvojenim naslov prvaka lige, te je u razigravanju u konkurenciji 24 ekipe na prvenstvu Hrvatske zauzela 6. mjesto, dok je najboljom mladom ženskom ekipom proglašena ekipa mini-odbojke , godište 2008. koja je uz osvojene nalove prvakinja u ligi , zauzela 3. mjesto u Regiji i treće mjesto i brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u Rovinju.

Najboljim perspektivnim mladim sportašima za 2019. godinu proglašeni su Luka Herceg-Žutki, RK Ivančica; Vito Borovečki-TK Ivančica, David Vizjak –NK Mladost Margečan, Iva Jakopec- DŠR Lančić Knapić, Petra Krog-ŽOK Ivanec , Filip Rogina –HPD Ivančica , Martin Sanković- Košarkaški klub Ivančica, David Varga –NK Ivančica, Filip Jamnić- ŠRD Ivanec , Helena Golub –SŽRK Ivanec, Luka Petak-Karate klub Ivanec i David Vizjak – Tae –kwon –do Hwarang Ivanec.

Nagradu za životno djelo primit će Boris Gotal, dugogodišnji sportski djelatnik RK Ivančica i Zajednice sportskih udruga grada Ivanca, dok će dobitnici zlatne plakete biti Tomislav Friščić –ŠRD Ivanec, Zvonko Habek-DŠR Lančić Knapić,Dubravko Pejnović-HPD Ivančica, Mirko Vuk-Kuglački klub Ivančica i Branko Kušter- DŠR Salinovec.Godišnju nagradu primaju: Stjepan Banek –DŠR Lančić Knapić, Tomica Matučec-DŠR Salinovec i Hrvoje Žimbrek –RK Ivančica .Dobitnici posebne nagrade su :Krešimir Krog- RK Ivančica ,Vladimir Grudenić- ŽOK Ivanec i Davor Dubovečak- Karate klub Ivanec, a diplome primaju: Ivica Dugi –ŽOK Ivanec, Krešimir Friščić-HPD Ivančica, Danijel Kozulić- NK Mladost Margečan,Anita Šavorić- Karate klub Ivanec, Anđelko Herceg –Žutki-RK Ivančica i Josipa Polančec-Štimac –ŽOK Ivanec.

Datum svečane sjednice na kojoj će biti dodjela nagrada i priznanja najboljim pojedincima i ekipama odredit će se naknadno, a održat će se u amfiteatru Srednje škole u Ivancu.