Čak 302 igrača i igračice iz 34 države sudjeluje na ovogodišnjem, šestom izdanju Croatia Opena, a treće za redom Premium kategorije

Počeo Croatia Open, ITTF turnir Premium kategorije s rekordnim brojem sudionika

| 12.9.2018. u 13:39h | Objavljeno u Sport

Od danas do nedjelje, 16. rujna u varaždinskoj Areni održava se Croatia Open, ITTF turnir Premium kategorije, na kojem nastupa 302 igrača i igračice iz 34 države, u kadetskim i juniorskim kategorijama. Lani je sudjelovalo 259 natjecatelja.

Sudjeluje i devetero igrača iz Varaždinske županije, od kojih je pet kadetkinja iz kluba organizatora, STK Varaždin, Tena Kovaček, Ivona Štriga, Janja Matijašec Jelena Vukelić i Lucija Sitar. Šesto je to izdanje Croatia Opena, a treće za redom Premium kategorije.

- Više smo nego zadovoljni odazivom. Ove godine na turniru nema Japanaca i Koreanaca, ali tu su Kinezi, Singapurci i Indijci, koji će nastupiti s čak 20 igrača, dok ih je lani bilo samo troje. Veliki broj sudionika, njih 302 iz 34 države odlična je najava za 2019., kada će se naš turnir preseliti u još viši rang. Od 2019. Croatia Open će biti jedan od četiri turnira na svijetu u Golden kategoriji. Tri turnira su u Aziji, u Tajlandu, Hong Kongu i Kini, a jedan je u Hrvatskoj, točnije u Varaždinu - naglasio je predsjednik STK Varaždina, Tomislav Crnadak.

Turnir se igra na 22 stola u obje dvorane varaždinske Arene.

- Zbog velikog broja stolova u velikoj smo dvorani morali instalirati dodatnu rasvjetu, što nije bio mali financijski izdatak. Turnir je počeo danas u 9 sati natjecanjem juniora pojedinačno, a finala juniorskog dijela turnira, koji se igra za ukupni nagradni fond od 8 tisuća dolara, bit će sutra poslijepodne. U petak će ekipno igrati kadeti i juniori, dok će se u subotu i nedjelju kadeti natjecati pojedinačno. Izravan prijenos završnice juniorskog dijela turnira moći će se pratiti na Sportskoj televiziji, a ostale dane, turnir se može gledati preko live streama, na web adresi ITTF-a. Osim značaja sportskog dijela turnira, treba spomenuti da će se u Varaždin tijekom Croatia Opena ostvariti od 1500 do 2000 noćenja, pa su svi hoteli i smještajni kapaciteti popunjeni - zaključio je Crnadak.