Počela nova natjecateljska sezona za ritmičarke varaždinske Vindije

| 16.3.2016. u 09:09h | Objavljeno u Sport

Nakon zimske stanke i uvježbavanja novih vježbi započela je nova natjecateljska sezona za ritmičarke Vindije. Prva je na natjecanju sudjelovala mlada seniorka Rea Strnad koja je sudjelovala na izuzetno jakom Alina Cupu u Moskvi, međunarodnom turniru u sklopu Gazpromovog Grand Prix natjecanja.

Oba natjecanja odvijaju se paralelno, a obzirom na predstojeće Europsko prvenstvo, na kojem će uz 16 najboljih seniorki s prošlog Europskog prvenstva nastupiti i juniorke, natjecanje je okupilo veliki broj ponajboljih svjetskih juniorki i seniorki.

Za Strnad je to bio prvi nastup u seniorskoj kategoriji, nastupila je solidno bez večih grešaka sa sva 4 rekvizita no još uvijek se ne može nositi s iskusnijim seniorkama. Plasirala se na 19. mjesto.

Natjecateljska sezona i za večinu ostalih članica Vindije počela je nastupom na Aura Cupu 2016 u organizaciji GK Aura iz Zagreba, održanom u SC Lučko. Iako se radilo o prvom izdanju ovog međunarodnog turnira, organizator je okupio čak 139 natjecateljki iz 27 klubova iz 12 zemalja. Zahvaljujući raspisanim novčanim nagradama najbrojnija je bila konkurencija seniorki i juniorki u A programu.

Vindiju su u seniorskoj kategoriji predstavljale Elena Milenković koja je osvojila 6. mjesto u višeboju iza ruske i bugarskih reprezentativki, najbolja 3. bila je s čunjevima, a Vindijina druga seniorka Rea Strnad zauzela je 19. mjesto u višeboju. U kategoriji juniorki nastupila je Ema Kovačić i zauzela 8. mjesto u višeboju.

U kategoriji 2006. godišta - A programa nastupila je Lara Domislović i zauzela 5. mjesto u višeboju.  U B programu za Vindiju su u kategoriji kadetkinja nastupile Leona Pretković koja je osvojila 5. mjesto u višeboju,a pojedinačno po rekvizitima osvojila je dva 2. mjesta, s obručem i vijačom.

U kategoriji 2006. godišta B programa Elena Košćak osvojila je 1. mjesto, u kategoriji 2007. godišta Rea Belić-Šebečić koja je osvojila 5. mjesto i u najmlađoj kategoriji djevojčica rođenih 2009. godišta 1. mjesto osvojila je Paulina Tomašković.

Sljedeći vikend članice Vindije imat će i svoje prve reprezentativne nastupe na renomiranom 29. MTM u Ljubljani.