Pobjeda Dabrova nad Veprovima u 1. kolu Premijer Lige za prvaka

| 16.4.2016. u 20:42h | Objavljeno u Sport

Momčad GRK Varaždina 1930 je večeras u dvorani na Dravi, u prvom kolu Premijer Lige za prvaka, pobijedila kvalitetan sastav Dubrave rezultatom 35:30, poluvrijeme 18:15. Nakon izjednačene igre na otvaranju susreta domaćin je prvu osjetniju prednost imao u 13. minuti kada je bilo 10:7, a s tri gola prednosti otišlo se i na odmor.

Varaždinci su u drugom dijelu imali najveću prednost od pet golova u nekoliko navrata, no Dubrava se nije predavala i u 49. minuti došla na gol zaostatka 27:26, ali tada je Ivan Horvat s tri gola ponovno vratio stvari na svoje mjesto.

Najučinkovitiji u varaždinskom sastavu bili su Ivan Horvat s 8 golova, a po šest golova postigli su Ante Tokić i Vedran Huđ, a pet je pridodao Martin Marčec. Kod gostiju najučinkoviji je bio Luka Vinković sa osam golova, sve sa linije sedam metara, a po pet su golova postigli Lovro Jotić i Marin Bruneta.

Nakon Dubrave Dabrovi će u 2. kolu, 20. travnja igrati, u gostima kod riječkog Zameta, u sklopu 3. kola Dabrovi su 23. travnja trebali ugostiti PPD Zagreb, no taj će susret biti odgođen zbog nastupa zagrebačkog kluba u Ligi prvaka i susreta s PSG-om.