Petra Petek zasluženo je slavila u Zagrebu Foto: Dražen Novosel

Petra Petek osvojila Top 8 najboljih seniorki Hrvatske u Zagrebu

| 11.6.2017. u 14:22h | Objavljeno u Sport

Članica Stolnoteniskog kluba Varaždin Petra Petek ostvarila je odličan rezultat na kraju sezone. Na posljednjem turniru Top 8 za najbolje seniorke, održanom u Zagrebu, osvojila je prvo mjesto.

U prvom kolu bila je bolja od Mateje Jeger, koja igra u Njemačkoj drugoj ligi, rezultatom 4-3, u 2. kolu pobijedila je Ivanu Tubikanec iz STK Bjelovar, također s rezultatom 4-3, a u 3. je kolu svladala aktualnu prvakinju Hrvatske Mirelu Đurak iz STK Dr Časl rezultatom 4-3. 

Nakon tri kola Petra Petek je imala tri pobjede i to sve rezultatom 4-3 što ukazuje na izuzetnu psihičku stabilnost jer je sva tri meča rješila u svoju korist nakon odigranih sedam setova.

Nakon toga malo je lakše svladala  Idu Jazbec iz STK Tis rezultatom 4-2, a u posljednjem kolu, koje nije imalo rezultatski imperativ, s obzirom da je Petek već osigurala prvo mjesto, izgubila je od Dorine Srebrnjak iz STK Mladost rezultatom 4-3, iako je u tom meču Petek imala vezane tri meč lopte u odlučujućem 7.setu.

Petra Petek osvojila je zlatnu medalju i prvo mjesto na Topu 8 najboljih seniorki Hrvatske i to ispred Mirele Đurak iz STK Dr.Časl i Ivane Tubikanec iz Stk Bjelovara koja je bila treća.