Trojica najboljih u 5. kolu Patuljan kupa Foto: Nikola Nišević

Petar Klaus pobjednik 5. kola, Drago Cerovčec vodeći, posljednje kolo odlučuje o pobjedniku Patuljan Kupa

| 13.8.2017. u 13:01h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Sportsko –ribolovnog društva Ivanec na bajeru zvanom Barutana održano je 5. kolo u lovu ribe udicom na plovak, na patuljste somiće, tzv.Patuljan kup.

U konkurenciji 20 ribiča najbolji je bio Petar Klaus , član SRD  Sračinec sa ulovom od 4270 grama ribe, drugo mjesto zauzeo je Alen Martinčević, član SRD Ivanec sa 3731, treći je bio Mladen Hrnčić sa 3642, četvrto mjesto zauzeo je Drago Cerocčec, član SRD Ivanec sa 3510,  dok je peti bio Stanko Oblaković(mlađi) , član SRD Sračinec sa 3132 grama .

Trojica prvoplasiranih primila su medalje. Vodeći ribolovac u ukupnom poretku je Drago Cerovčec sa ukupno 14 negativnih bodova , na drugom mjestu je Petar Klaus sa 17, treći je Robert Posavi (SRD Ivanec ) sa 28, četvrti je Boris Stubičar ( SRD Sračinec ) sa 29, a Božo Lančić ( SRD Ivanec ) je peti sa 43 negativna boda .

Posljednje kolo ovog najpopularnijeg natjecanja ivanečkih ribiča održati će se u subotu, 26.kolovoza koje će riješiti sve dileme oko pobjednika i prvoplasirane trojice kojime će pripasti pehari za sveukupan plasman ovog natjecanja koje traje tri mjeseca, jer počelo je 3. lipnja , a završava 26. kolovoza.

Za sveukupni plasman boduje se ukupno 5 od šest kola, pri čemu se svakom ribiču briše jedan najslabiji plasman .