Josip Golubar i njegovi suigrači danas su ostvarili osmu pobjedu u ovom prvenstvu

Osma prvenstvena pobjeda neporaženog Varaždina

| 22.10.2016. u 16:37h | Objavljeno u Sport

U utakmici 10. kola Treće HNL Istok danas je momčad Varažina došla do osme pobjede u ovom prvenstvu, svladavši na svom stadionu, pred oko 600 gledatelja, sastav Vukovara 1991 rezultatom 1:0, poluvrijeme 1:0

Gosti današnje utakmice bili su pripadnici zasebne postrojbe PU Varaždinske, koji su odlazili na ispomoć u obranu Vukovara od 28. lipnja 1991. U obrani Vukovara sudjelovao je 1 121 djelatnik, a 21 djelatnik je smrtno stradao, 5 se vode kao nestali, a 10 ih je umrlo od posljedica rata i zatočenja u srpskim koncentracijskim logorima, u kojima je bilo zatočeno 119 djelatnika.

Zasebna postrojba  izadala je monografiju Vukowarazdin 1991., a koju je kapetan Varaždina Nikola Šafarić predao kapetanu gostiju Ivanu Plumu.

Već u 7. minuti s više od 35 metara lijevo iskosa Vedran Malecki je iz slobodnog udarca ppogodio desnu vratnicu gola Galošija. U 14. minuti iz slobodnog udarca pokušao je Režić ali je lopta pogodila desni vanjski dio mreže. Akcija Varaždinaca po lijeoj strani koju je završio Šafarić udarcem po zemlji s 18 metara a lopta je otišla pored desne vratnice gola gostiju.

U 33. minuti gužva u kaznenom prostoru gostiju, lopta se odbijala kao u fliperu i na krau došla do Kresingera, koji ju je uputio u lijevu stranu vratara Bursce koji je loptu skrenuo u korner. Varaždinci su poveli u 38. minuti nakon akcije Oštreka, a strijelac je bio Matija Kolarić. U 42. minuti ponovno je iz slobodnog udarca pokušao Režić, ali je lopta završila iznad grede.

Prvu prigodu u nastavku imali su Varaždinci u 47. minuti, kada je Kresinger s desetak metara uputio udarac po zemlji u desni kut gola gostiju, ali je vratar Bursca loptu skrenuo u korner. U 52. minuti s oko 20 metara desno iskosa iz slobodnog udarca pucao je Šafarić, iznad gola. Posljednjih 15 minuta susreta Varaždin je imao igrača manje na terenu, jer je drugi žuti automatski crveni karton dobio Stjepan Oštrek, zbog navodne simulacije prekršaja u kaznenom prostoru gostiju.

Igrača više gosti su pokušali iskoristiti i eventualno izjednačiti, ali pravih prilika nisu imali. U 37. minuti drugog dijela Drožđek je s desne strane odlićno ubacio pred gol za Golubara, koji je glavom loptu predao u ruke za vratara Vukovara 1991, a u 84. minuti Šafarić je sa 17 metara sam neometan loptu po zemlji poslao pored desne vratnice gola Bursce.