Cross-borderco-operationinOrienteering – CBC ORIENT II Foto: OK Varaždin

Orijentacijski klub Varaždin bio domaćin početne konferencije EU projekta

VV | 7.5.2021. u 19:50h | Objavljeno u Sport

Orijentacijski klub Varaždin je partner na projektu „Cross-borderco-operationinOrienteering – CBC ORIENT II“ koji se provodi sa mađarskim klubom Tájfutásért-PécsAlapítvány. Projekt se sufinancira iz Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operationProgramme 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 61,869.00 EUR, od čega će se 85%, odnosno 52.588,65 EUR sufinancirati iz navedenog programa.

Projektom se njeguje zeleni sport za mlade, ekologija i zdrava prehrana, uče se strani jezici, promovira  se međunarodna suradnja, a naročito se uči i usavršava vještina orijentacije, orijentacijskog trčanja i precizne orijentacije. U sklopu projekta biti će organizirani i razni događaji i aktivnosti, a jedna od njih je bila i ova početna konferencija.

Konferenciji su prisustvovali predsjednice klubova, gospođa Karmen Holenda, predsjednica Orijentacijskog Kluba Varaždin te predsjednica Orijentacijskog kluba Tajfutasert – Pécs, gospođa Éva Mező. Također, važnosti ovog projekta pridonosi i prisustvo projektne menadžericeAndreeKakas iz Zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje HU-HR.

Koordinatorica projekta Vida Rak, upoznala je prisutne sa aktivnostima projekta.  Orijentacijski klub Varaždin će također biti domaćin orijentacijskog natjecanja CBC-ORIENT II. CUP u Trakošćanu na kojem očekujemo i više od 300 natjecatelja. Za navedeno natjecanje iz projekta se sufinancira njegova organizacija te su izrađene orijentacijske karte. Također, projektom se osigurala nabava orijentacijske opreme, a koja će se koristiti za aktivnosti projekta, ali i upotrebljavati sljedeći niz godina za razne aktivnosti. Za najmlađe članove su izrađene igre i puzzle koje će im biti prezentirane na radionici. Preostala velika aktivnost Orijentacijskog kluba Varaždin je organizacija orijentacijskog treninga koji će se za njegove članove održati na Papuku. Naravno, partneri projekta su izradili razne promotivne materijale kako bi bolje upoznali građane sa projektom.

Orijentacijski klub Varaždin je dokaz da i mali ili relativno mladi klubovi mogu također organizirati svoje ljudske i financijske kapacitete za provedbu projekata i to na međunarodnoj razini. Na taj način se ostvaruju iskustva same provedbe projekata, ali i iskustva putovanja i sklapanja novih poznanstava.

Ukoliko želite prisustvovati na preostalim radionicama, treninzima i natjecanjima koja će se organizirati u sklopu ovog projekta, možete ih pratiti na facebook stranici (https://www.facebook.com/Orijentacijski-klub-Varaždin) te se na taj način uključiti i biti dio ove međunarodne priče.