OTKRIVAMO 47-godišnjak u istražnom zatvoru zbog sumnje za spolno zlostavljanje djeteta Foto: Ilustracija/Pixabay

OTKRIVAMO 47-godišnjak u istražnom zatvoru zbog sumnje za spolno zlostavljanje djeteta

IHR/IKR | 13.4.2021. u 09:10h | Objavljeno u Crna kronika

Županijski sud u Varaždinu odredio je jučer protiv 47-godišnjaka iz mjesta u okolici Varaždina istražni zatvor u trajanju od 30 dana, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Naime, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo  sumnjiči ga za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta.

- Preneraženi smo kad smo to doznali! Umjesto da se na taj slučaj upozori, svi šute. Zašto se zataškava iskorištavanje malodobne djevojčice? - pita se čitateljica iz mjesta kod Varaždina (podaci poznati redakciji).

Da se upravo to dogodilo, priča se, kaže naša sugovornica, zadnjih dana po mjestu.

- Javljam se u ime svih roditelja školske djece. Mi smo u kvartu saznali da se to dogodilo u subotu i iznenađeni smo kako to da mediji o tom užasnom događaju uopće ne pišu – priznala nam je čitateljica.

Kaže kako ne znaju nikakve detalje nemilog događaja, osim da dijete nije živjelo s roditeljlima.

- Čuli smo da se radi o lokalnom mještaninu kojeg svi ovdje znaju i susreću po klupicama s bocom u ruci. Već godinama. Čuli smo da je završio u istražnom zatvoru. Pokušali smo stupiti s policijom u kontakt, zabrinuti smo. To što se dogodilo djevojčici je prestrašno! Zašto nas roditelje ne upozore, ne želimo da se to događa u sredini u kojoj živimo – zabrinuta i ogorčena je naša sugovornica.

Što se to dogodilo ove subote pitali smo i načelnika. Na pitanje je li ima kakve informacije o navodnom silovanju u subotu, rekao nam je da mu je to – prvi glas.

- Nisam ništa čuo, doista, nemam nikakva saznanja o tome. Bio sam cijeli dan na poslu i takva informacija bi sigurno do mene došla, a i u tom slučaju policija bi me vjerojatno kontaktirala. Ne znam doista – rekao nam je načelnik.

U PU varaždinskoj nam još nisu potvrdili. Uputili smo im upit čiji odgovor još čekamo.

Označeno u