Fabijan Grubišić (lijevo) i Tin Šestak borave na pripremama s kadetskom reprezentacijom Foto: Krešimir Đurić

Okupila se kadetska rukometna reprezentacija,na pripremama i dva igrača GRK Varaždina 1930

| 9.3.2021. u 09:46h | Objavljeno u Sport

Jučer se okupila hrvatska muška kadetska selekcija. Izbornik Krešo Ivanković pozvao je 18 igrača, među kojima su i dva igraća GRK Varaždina 1930 Fabijan Grubišić i Tin Šestak. Na listi pričuva nalazi se još šest igrača, među njima je još jedan igrač varaždinske momčadiTin Tompić.

Odmah nakon okupljanja reprezentacije je produžila do Ivanić Grada gdje će boraviti sljedećih sedam dana i trenirati. Uz mušku seniorsku reprezenaciju koju ovaj tjedan čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre i nadajmo se nastup na igrama u Tokiju, kadetska reprezentacija je za sada jedna od rijetkih koja ima potvrđeno natjecanje u ovoj godini. Riječ je o Europskom prvenstvu kojemu će Hrvaska biti domaćin od 12. – 22. kolovoza u Varaždinu i Koprivnici.

- Jedno teško specifično razdoblje je iza nas, stvarno smo jako sretni što smo se ponovno okupili nakon godinu dana i dva mjeseca. Zadnje okupljanje smo imali početkom prvog mjeseca gdje smo išli na dvije prijateljske utakmice u Austriju koja je stvarno bila davno. Dečki su odrasli, veselimo se te idemo na Teamweek u Ivanič par dana te nakon toga idemo u Mađarsku gdje nas očekuju dvije prijateljske utakmice protiv domaćina. Sigurno neće biti prevelikih zahtjeva, bitno mi je da dečke ponovno vidim na terenu i od danas kreće selekcija za nadamo se predstojećem Europskom prvenstvu koje će se održati u kolovozu u Hrvatskoj. Apsolutno i sami smo sudionici Paketa24 Premijer lige, pratimo dečke i to je ona kvaliteta više koju hrvatski rukomet daje a to je da ovako mladi dečki igraju na najvećem rangu u Hrvatskoj - rekao je Krešo Ivanković, izbornik kadetske reprezentacije.