Okončana tradicionalna manifestacija „Sportski susreti triju gradova“

| 4.12.2015. u 10:03h | Objavljeno u Sport

Sportskim susretima u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, jučer je okončana tradicionalna manifestacija „Sportski susreti triju gradova“. Podsjetimo, riječ je o projektu koji preko sportskih natjecanja povezuje tri prijateljska grada – Lendavu, Varaždin i mađarski Zalaegerszeg, a u čijoj organizaciji sudjeluju sportski savezi ili zajednice spomenutih gradova. Na sportskim borilištima susreću se srednjoškolci iz tri grada, a u stručnom, sportskom dijelu imaju potporu trenera i kineziologa.

Na posljednjem natjecanju u Varaždinu, srednjoškolci su odmjerili snagu i spretnost u kuglanju i malom nogometu. U malom nogometu pobijedili su učenici varaždinske Strojarske i prometne škole pod trenerskim vodstvom Nedeljka Pavleca, profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Drugo mjesto zauzela je momčad Lendave dok su treći bili malonogometaši iz Zalaegerszega.

I dok su malonogometaši iz Mađarske bili posljednji, njihova kuglačka ekipa osvojila je prvo mjesto. Drugi je bio Varaždin, a Lendava treća. Varaždinsku kuglačku ekipu vodila je trenerica Darinka Bunić iz ŽKK „Varaždin“.  Podsjetimo i da se u dva prijašnja susreta, u Zalaegerszegu i Lendavi, natjecalo u košarci i atletici odnosno u mješovitoj odbojci i streljaštvu. Inače, ovogodišnja manifestacija jedanaesta je po redu. Nastavak slijedi iduće godine.