VIDEO,FOTO: I Štromar u Sabor s 12,30 posto glasova: Hvala svima koji su mi dali preferencijalni glas!

M.P./Varaždinske vijesti | 8.11.2015. u 22:30h | Objavljeno u Aktualno

Župan Predrag Štromar, predsjednik županijskog HNS-a te posljednji na listi koalicije Hrvatska raste za Hrvatski sabor, po trenutnom broju dobivenih glasova ulazi u Sabor. Osvojio je, naime, 12,30 posto glasova, dok je za koaliciju Hrvatska raste glasovalo 49,46 posto birača.

- Hvala svim Međimurkama i Međimurcima, Zagorkama i Zagorcima te Varaždinkama i Varaždincima što su mi dali preferencijalni glas, ali i odradili dobar posao i glasali za koaliciju Hrvatska raste. Imamo odličan rezultat koji nam daje pravo da u sljedećoj Vladi i sljedećem sazivu Sabora imamo jaču snagu nego što smo imali dosad. Siguran sam da se ovim glasanjem mijenja budućnost sjevera Hrvatske i da ćemo sve projekte koje smo planirali odraditi - kazao je Štromar nakon objavljenih privremenih nepotpunih rezultata te ponovno zahvalio svima koji su glasali za koaliciju Hrvatska raste.

- S osvojena četiri mandata na sjeveru Hrvatske HNS je dokazao snagu i pojedinačno postao najjača stranka. To je i velika odgovornost za nas HNS-ove kandidate pojedinačno koji smo dobili najveći broj preferencijalnih glasova - dodao je Štromar.

Mario Habek, predsjednik županijskog SDP-a i sedmi na listi koalicije Hrvatska raste, kazao je kako je osvojenih devet mandata koalicije jako dobar rezultat.

- Devet mandata u trećoj izbornoj jedinici za koaliciju Hrvatska raste jako su dobar rezultat budući da nam je cilj bio osam mandata. Ukoliko i nakon svih prebrojanih glasova ostanemo na devet mandata bit će to za nas jako zadovoljavajuć rezultat - kratko je rekao Habek.

Predsjednik županijskog HDZ-a, Anđelko Stričak, koji se na listi Domoljubne koalicije za 3. Izbornu jedinicu po trenutnom broju dobivenih glasova ulazi u Sabor.

Prema Državnom izbornom povjerenstvu i na temelju oko 26% obrađenih listića, Anđelko Stričak je dobio 12,54 posto glasova, dok je za Domoljubnu koaliciju glasalo otprilike 25,05% glasača u 3. Izbornoj jedinici.

Inače, prema trenutnim rezultatima HDZ ima 60 mjesta u Saboru, a od tih 60, 4 mjesta dolaze iz 3. Izborne jedinice gdje bi Žarko Tušek, Anđelko Stričak, Darko Horvat i Nenad Horvatić trebali ući u Sabor.

Video sadržaj