Veleposlanik Indije Sandeep Kumar posjetio Novi Marof

| 12.2.2016. u 15:24h | Objavljeno u Našim krajem

Veleposlanik Indije Sandeep Kumar posjetio je danas Novi Marof gdje se susreo s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem. Govoreći o razlozima svog dolaska u Novi Marof Kumar je istaknuo da je stigao u sklopu obilaska Varaždinske županije i gradova u županiji.

Naglasio je da je grad Novi Marof vrlo bitan zbog svog položaja, prometne povezanosti i mogućnosti gospodarskog ulaganja i da je jednostavno morao doći, upoznati se s vodećim ljudima u gradu, sklopiti poznanstva i razmijeniti iskustva.

Tijekom razgovora Jenkač je svog gosta upoznao s političkom, gospodarskom i društvenom situacijom u gradu. Predstavio je drvnu industriju za koju je i sam veleposlanik rekao da zna da je jaka na području grada.

Gradonačelnik je predstavio i tekstilnu te industriju prerade plastike, tvrtku Knauf Insulation kao i niz drugih tvrtki. Indijskom veleposlaniku predstavljene su mogućnosti ulaganja na ovom području, prije svega u pogonima bivšeg Levisa i BBS-a. Veleposlanik je obećao da će dobivene informacije prenijeti poslovnim ljudima iz Indije.

Veleposlanika Indije zanimala je i situacija što se tiče nezaposlenosti. Gradonačelnik mu je pojasnio „kraću povijest“ od zatvaranja pogona Levisa do ostalih događaja koji su doveli do aktualne situacije na području zapošljavanja.

Razgovaralo se i o političkoj situaciji na lokalnoj i nacionalnoj razini. Tema razgovora bilo je i jučerašnje imenovanje predsjednika novomarofskog Gradskog vijeća, Denisa Kovačića, pomoćnikom ministra zdravlja. Veleposlanik i gradonačelnik dotaknuli su se i mnogih drugih tema poput povijesti, sporta, kulture.

- Ostat ćemo u vezi. Informacije o Novom Marofu prenijet ću dalje, a vas pozivam kada stignete u Zagreb da me svakako posjetite – kazao je na kraju posjeta veleposlanik Kumar.