Odigran memorijalni šahovski turnir u spomen na Želimira Rodeka

| 18.11.2016. u 15:06h | Objavljeno u Sport

Odigran je šahovski turnir u spomen na prerano preminulog istaknutog varaždinskog šahovskog djelatnika Želimira Rodeka. Ovaj brzopotezni turnir, drugi po redu organizirali su članovi Šahovskog društva „Varaždin“ uz pomoć Šahovskog saveza varaždinske županije.

Na turniru je sudjelovalo 44 šahista iz varaždinske i međimurske županije. Igralo se po švicarskom sistemu, uz tempo od 10 minuta po svakom igraču. Nakon odigranih 7 kola u kategoriji veterana iznad 60 godina pobijedio je Dragutin Srnec, član ŠK „Dinamo“ iz Palovca. Prvo mjesto među juniorima do 18 godina osvojila je Noemi Špiranec, koja je istovremeno, sa 5,5 bodova zauzela i treće mjesto u ukupnom poretku.

Drugo mjesto sa osvojenih 5,5 bodova osvojio je varaždinski majstorski kandidat Juraj Havaš, trenutno član ŠK „Sloboda“ iz Mihovljana, a pobjednik ovog memorijalnog šahovskog turnira sa 6,5 osvojenih bodova, poraza, bio je član ŠD „Međimurje“ iz Čakovca, majstorski kandidat, Ratko Novak.

Pobjednicima su dodijeljeni prigodni pehari i medalje, a posebnu nagradu dobio je i najmlađi sudionik turnira, osmogodišnji član ŠD „Varaždin“ Max Poljan. Turnir je sudio državni sudac Vladimir Hanjš. Organizatori turnira zadovoljni su odazivom i nadaju se da će turnir postati tradicionalan.