Novo vozilo za DVD Varaždinske Toplice

S.B./Varaždinske vijesti | 2.2.2016. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice dobilo je novo vozilo koje će članovima društva pomoći u što bržem dolasku na teren te što efikasnijoj tehničkoj intervenciji.

Na nedavno održanoj redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini DVD-a Varaždinske Toplice vozilo je predala gradonačelnica Goranka Štefanić, uz poruku da želi svojim vatrogascima što manje intervencija i požara, a što više prilika za druženje, posebice s mladim vatrogascima koje stariji kolege educiraju i poučavaju.

Za nabavku vozila sredstava je osigurao Grad iz svog proračuna. Vrijednost vozila je oko 280 tisuća kuna, odnosno oko 350 tisuća sa svom dodatnom opremom neophodnom za tehničke intervencije.

Što se tiče samog vozila, prema riječima zapovjednika DVD-a Gorana Novosela, radi se o manjem tehničkom vozilu namijenjenom prije svega za tehničke intervencije kada su u pitanju prometne nezgode. Novosel pojašnjava da je upravo ovakvo vozilo bilo prijeka potreba DVD-a budući da statistika za prošlu godinu govori da se više od 70 posto intervencija odnosilo upravo na tehničke intervencije prilikom prometnih nesreća. Vozilo odjednom može prevesti do 7 vatrogasaca, a jedno je od ukupno šest vozila koliko ih toplički DVD u ovom trenutku ima. Vozilo je nabavljeno od tvrtke Vatro promet iz Zagreba.

- Prepoznali smo potrebu za ovakvim vozilom i prema mogućnostima u našem proračunu pomogli smo u njegovoj nabavci. Iako vozilo, bez opreme, vrijedi oko 280 tisuća kuna, njegova prava vrijednost je što će naši vatrogasci sada brže i lakše dolaziti na teren i biti efikasniji u tehničkoj intervenciji. Ukoliko se zbog toga spasi samo jedan ljudski život ili spriječi neka veća materijalna šteta onda je ovo ulaganje i više nego opravdano – zaključila je Štefanić.

Inače, primopredaja vozila obavljena je na izvještajnoj Skupštini Društva. Bila je to prilika za pregled brojnih, uspješnih prošlogodišnjih aktivnosti.

- Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice kao središnje društvo Grada Varaždinskih Toplica zauzima značajnu ulogu u organizaciji i provedbi zaštite od požara na području grada. U Varaždinskim Toplicama 23 vatrogasca su spremnu izaći na intervenciju u slučaju potrebe, a prošle su godine toplički vatrogasci imali 27 intervencija na području grada. Članovi DVD-a sudjelovali su i u brojnim manifestacijama i događanjima u Varaždinskim Toplicama, na području Varaždinske županije i izvan nje – naglasila je predsjednica DVD-a Marinela Belavić.

Prošlu godinu obilježio je uspjeh topličkih vatrogasnih ekipa na 6. Natjecanju vatrogasaca i 11. Natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije u Varaždinu. DVD Varaždinske Toplice nastupio je s 4 ekipe, a članice ekipe ženske mladeži osvojile su prvo mjesto u konkurenciji 11 ekipa te se kao županijske prvakinje plasirale na Državno natjecanje koje će se ove godine održati u Puli. Na vatrogasnim igrama ekipa ženske djece topličkog DVD-a osvojila je drugo mjesto, a ekipe muške i ženske mladeži prva mjesta.