Nove medalje za Karate klub Varaždin

| 5.3.2017. u 14:14h | Objavljeno u Sport

Dorian Kalajdžija i Lovro Rozman donijeli su nove medalje za Karate klub Varaždin na vrlo jakom međunarodnom karate turniru 15.Karate Fest - Virovitica Open 2017. održanom jučer u Virovitici.

Dorian je stigao do nove zlatne medalje u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. U prvom nastupu sigurnom pobjedom 7:0 slavio je protiv Lovre Tisuckog iz Karate kluba Max Ivankovo. U polufinalu pobijedio je aktualnog prvaka Hrvatske, Dominika Kučana iz Velike Gorice, 2:0. U finalu se susreo s dobro poznatim suparnikom iz rječke Delte, Rokom Tomcem. Kao i prije dva tjedna u Rijeci i ovoga puta Dorian je bio bolji 2:0. Dodajmo da je u istoj kategoriji nadomak medalje stigao i Doiranov klupski kolega Mateo Jakopanec. Bolji od njega u borbi za brončano odličje bio je Petar

Huzanić iz Mladosti Ivanić Grad.
Odličan nastup imao je i Lovro Rozman u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. U vrlo jakoj konkurenciji Lovro je stigao do bronce. U odlučujućoj borbi za odličje bio je bolji od Marina Čosića iz Velike Gorice inače člana proširenog sastava reprezentacije. Na putu do bronce Lovro je u prvom kolu pobijedio Mihaela Sirca iz Međimurja te u drugom kolu  Tina Moškuna iz Karlovca. U polufinalu je izgubio od Daria Gluhinića iz zagrebačke Stijene, kasnijeg osvajača zlatne medalje. Istaknimo da je Gluhinić u toj borbi slavio tek nakon sudačke odluke.

Vrlo jak međunarodni turnir u Virovitici okupio je 706 natjecateljica i natjecatelja iz 81 kluba iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Rumunjske i Slovenije. Mlade članovi Karate kluba Varaždin u Virovitici je vodio njihov trener i izbornik seniorske nacionalne reprezentacije Esad Garibović.