Stjepan Cvek (lijevo) i novi predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez Foto: Dražen Novosel

Nogometni klub Varaždin dobio novog predsjednika, Izvršni odbor i Skupštinu kluba

| 23.3.2021. u 14:20h | Objavljeno u Sport

Dražen Vitez (56) novi je predsjednik Nogometnog kluba Varaždin, a dopredsjednici su Davor Vugrinec i Stjepan Cvek. Odlučeno je to, među ostalim, jednoglasno na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini NK Varaždina. U Izvršni odbor kluba izabrani su Igor Čičak, Luka Šmic, Mladen Topolnjak, Danijel Risek, Dragu Hudek, Robert Gotić i Nikola Požgaj.

Dražen Vitez nekadašnji je pripadnik SJP Rode iz Varaždina, bivši je načelnik PU Varaždinske, bio zamjenik ravnatelja hrvatske policije, a posljednje je obnašao funkciju načelnika PU Splitsko dalmatinske, s koje je, na vlastiti zahtjev, umirovljen, s prvim danom ožujka ove godine.

Vitez je naglasio da vjeruje u ostanak u prvoligaškom društvu, a borba za ostanak u najeltinijim razredu je ključna stvar u narednih mjesec i pol dana. Govoreći o narednom četverogodišpnjem razdoblju istaknuo je da će još veći naglasak biti na Nogometnoj akademiji, kako bi klub počeo proizvoditi vlastite prvoligaške igrače.

- Do sada se puno uradilo na poboljšanju infrastrukture, ali ne treba stati na dosad učinjenom, već se treba aplicirati na razne fondove, da bi Gradski stadion u Varaždinu bio među ljepšima u državi. Oko 15. svibnja trebali bi početi radovi na polaganju nove trave na glavnom terenu,a a uredit će se i nove kabine za rezervne igrače. Poboljšanjem infrastruktire stadio i klub će se moći kandidirati za utakmice hrvatske reprezentacije. U planu je i rasvjeta još jednog pomoćnog terena, a želja je da u sezoni 2021./2022. više ne budemo davljenici već da mirnije živimo,a a kasnije i napadnemo poziciju na tablici koja vodi na europsku scenu - rekao je u svom uvodnom obraćanju skupštinarima predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez.

Na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini kluba, na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno, predsjednik kluba Stjepan Cvek govorio o proteklih 5 godina svog mandata podsjetivši na put kluba od trećeligaškog do najeltinijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa. Cvek je zahvalio svima na suradnji i naglasio da iz osobnih razloga više nije u mogućnosti obavljati dužnost predsjednika kluba.

Voditeljica računovodstva NK Varaždin Marina Hokman podnijela je financijsko izvješće. U odnosu na 2019. godinu, kada je proračun kluba bio 8 milijuna kuna, u 2020. proračun se povećao, međutim, Varaždin je i dalje klub s najmanjim proračunom u HT Prvoj ligi. Na kraju 2020. godine ostvaren višak prihoda od 2,5 milijuna kuna. U 2020. godini ukupni su prihodi bili 14 milijuina i 200 tisuća kuna, a rashodi 11 milijuna i 600 tisuća kuna, čime je ostvaren višak prihoda od 2,5 milijuna kuna, čime su pokriveni dosadašnji gubici od 820 tisuća kuna te je čista dobit kluba milijun i 760 tisuća kuna. Klub zapošaljava 32 djelatnika. Za 2021. plan je da će prihodi iznositi oko 15 milijuna.

izvješće Nadornog odbora podnio je njegov predsjednik Josip Vugrinec.