Mario Sačer bio je strijelac jedinog pogotka na današnjem susretu u Sigetu protiv Hrvatskog Dragovoljca Foto: Krešimir Đurić

Nogometaši Varaždina pobjedom u Sigetu završili prvenstvo, počinju pripreme za kvalifikacije

| 19.5.2018. u 16:35h | Objavljeno u Sport

Golom Maria Sačera u 76. minuti susreta nogometaši Varaždina su danas u utakmici 33., posljednjeg kola u Drugoj HNL, pobijedili u Sigetu Hrvatski Dragovoljac rezultatom 1:0.

Bio je to susret bez rezultatskog imperativa za Varaždince, koji su i prije posljednjeg kola osigurali drugo mjesto na tablici, koje omogućava kvalifikacije za popunu Prve HNL, a ovom pobjedom momčad trenera Maria Kovačevića samo je potvrdila drugo mjesto i uzvratila Hrvatskom Dragovoljcu za poraz na domaćem terenu.

Trener Mario Kovačević na teren je od prve minute danas poslao slijedeći sastav : Gavranović - Bamidele, Hranilović, Kulenović, Šimek - Jevtovski, Jertec - Klepač, Kolarić, Vuk - Sačer.

U varaždinskom drugoligašu sada počinju pripreme za kvalifikacije za popunu Prve HNL, a poznato je da će u dva susreta za suparnika imati pulsku Istru 1961. Puljani su sinoć u sklopu 36., posljednjeg kola u Prvoj HNL odigrali na svom stadionu u Puli s Rudešom 1:1, dok je Cibalia izgubila u Zagrebu od Lokomotive 2:1, čime je Istra 1961 prvenstvo okončala na 9., predposljednjem mjestu s 27 bodova, koje joj omogućava nastup u kvalifikacijama, dok desetoplasirana vinkovačka Cibalia, s 26 osvojenih bodova, napušta najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa.

Doigravanje devetoplasiranog prvoligaša i drugoplasiranog drugoligaša na rasporedu je u srijedu 30. svibnja i subotu 2. lipnja, od 19:30 sati. Ždrijeb domaćinstva bit će u ponedjeljak 21. svibnja u 11 sati u uredu Udruge prvoligaša u Zagrebu.