NK Ivančici na korištenje predani montažni objekti i pomoćno nogometno igralište u Salinovcu Foto: Grad Ivanec

NK Ivančici na korištenje predani montažni objekti i pomoćno nogometno igralište u Salinovcu

Varaždinske vijesti | 12.2.2022. u 09:02h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u srijedu je, 9. veljače, predstavnicima Nogometnog kluba Ivančica Ivanec na čelu sa zamjenikom predsjednika Ivicom Jagetićem na korištenje predao pomoćno nogometno igralište u Salinovcu te pet montažnih objekata ukupne površine 60 m2.

Riječ je o pet objekata spojenih u cjelinu, od kojih su dva namijenjena svlačionicama za igrače (domaće i goste), dva su za suce i upravu kluba, a u ostalim su smješteni tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, pri čemu treba naglasiti da je jedan čvor namijenjen osobama s invaliditetom.

Ovime je Grad Ivanec osigurao funkcionalne uvjete za rad Škole nogometa, koja okuplja između 180 i 190 djece u 9 selekcija, ali i za treniranje i natjecanje seniora. Također, ovime su ispunjeni standardi koje je HNS propisao kao uvjet za dobivanje licence za održavanje natjecanja.

- Novo igralište i funkcionalni prostori uvelike će nam olakšati rad jer dosad su selekcije trenirale u susjednim sredinama. Također, igralište ćemo koristiti i za seniore, koji s treninzima startaju početkom ožujka. Time ćemo omogućiti da se oporavi igralište u Ivancu, koje je sa 40-ak treninga tjedno, gotovo uništeno – izjavio je I. Jagetić.

Gradonačelnik Batinić podsjetio je da su radovi u Salinovcu počeli još 2019. godine, uređenjem igrališta.

- Nekadašnji stari tereni su rekonstruirani, zasijana je trava, podignuti su stupovi za ogradu, golovi i zaštitne mreže. Nadalje, uređeni su i svi priključci, hidrant, a sagrađena je i podloga za postavljanje montažnih objekata. Grad je pokrio i troškovi izrade geodetske podloge i projektne dokumentacije. Sve to stajalo je oko 700.000 kuna, dok je u nabavu kontejnera i osiguranje priključaka struje i vode u objekte uloženo još 500.000 kuna – kazao je Batinić te rekao da će ovdje biti još radova.

- Klub je okupio dobru ekipu koja je spremna sama odraditi dio radova. Sve potrebno osigurat će Grad, jer u pitanju su djeca i jako veseli podatak o njihovu uključivanju u NK u sve većem broju – poručio je Batinić. Također, površine oko kontejnera opločit će se tlakavcima, a prilazni put će biti asfaltiran.

- Ove godine slijedi i rekonstrukcija dotrajalog objekta na gradskom stadionu u Ivancu. Grad je ovaj projekt već prijavio na natječaj resornog ministarstva – izvijestio je gradonačelnik.

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_01.jpg

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_02.jpg

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_03.jpg

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_04.jpg

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_05.jpg

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_06.jpg

nk_ivancica_salinovec_pomocni_objekti_07.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci