Trećeplasirani Polet (C) je izgubio na gostovanju kod Drave (SĐ) 2:1 Foto: Mario Šamec

Nedeljanec do pobjede iz kaznenog udarca, Bednja svladala Ivančicu

| 27.3.2016. u 18:03h | Objavljeno u Sport

Kompletiralo se 15. kolo Prve županijske nogometne lige. Vodeći Nedeljanec je minimalnom pobjedom 1:0, pogotkom Martina Gazdeka u 2. minuti iz kaznenog udraca, svladao Orač na njihovom terenu te tako zadržao prednost od pet bodova ispred drugoplasirane Bednje koja je također slavila 2:1 na domaćem terenu protiv Ivančice pogotcima Antea Kuljija u 34. i 41. minuti, dok je pogodak za goste zabio Leon Gregur u 61. minuti. U 90. minuti utakmice između Bednje i Ivančice, crvene kartone su dobili Ante Kulji iz Bednje i Josip Vuković iz Ivančice. Vuković zbog prekršaja i provociranja Kuljija, a Kulji zbog odguravanja Vukovića.

Trećeplasirani Polet (C), koji je bio bodovno izjednačeni s Bednjom, je poražen na gostovanju kod Drave iz Svetog Đurđa 2:1. Utakmica je dobro počela za goste koji su poveli u 35. minuti kada mrežu domaćina pogađa Marko Kokot. Ipak, slavlje gostiju nije dugo trajalo, kada je u 37. minti izjednačio Mario Novak. Domaćin dolazi do tri boda pogotkom iz kaznenog udarca u 67. minuti kojeg je zabio Dino Žmuk. Polet (C) je utakmicu završio s igračem manje nakon što je Luka Papec sakupio dva žuta kartona, a u 58. minuti je također isključen i trener Poleta (C), Željko Šprem, zbog učestalog psovanja i negodovanja na sudačke odluke.

Najveću pobjedu ovog kola ostvarila je Mladost iz Margečana koja je na svojem terenu svladala Čevo 5:1, a Mladost iz Šemovca je također kod kuće ostvarila 3:1 pobjedu protiv Rudara 47.