Nikola Jelić sudio je finale Lige prvaka u Barceloni

Najbolji svjetski futsal sudac Nikola Jelić sudit će večerašnje finale Lige prvaka

| 3.5.2021. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Još jedno veliko priznanje za Nikolu Jelića iz Ribić Brega, koji je godinama među najboljim svjetskim futsal sucima. Jeliću je povjereno da, zajedno s bugarskim sucem Borislavom Kolevim, sudi večerašnji finalni susret Lige prvaka u futsalu, u kojem će se sastati Barca i Sporting.

Finalni susret, kao i cijela završnica futsal Lige prvaka, igra se u Zadru, u dvorani Krešimira Ćosića, a finale će početi u 20 sati. Nikola Jelić je prvi sudac, Kolev drugi,a treći je sudac Čeh Ondřej Černý.

Podsjetimo, Nikola Jelić najbolji je futsal sudac na svijetu za 2020. godinu u izboru portala Futsal Planet. Prema izboru međunarodnih futsal kontrolora suđenja, futsal trenera, igrača, novinara i ostalih stručnih osoba u futsalu Nikola Jelić je bio najbolji sa sakupljenih 658 bodova, ispred Ruskinje Irine Velikanove, koja je skupila 479 bodova, dok je na trećem mjestu Švicarac Daniel Matkovic s 357 bodova.

 Jelić je titulu najboljeg futsal suca na svijetu prvi puta osvojio za 2018. godinu, dok je u izboru za 2019. godinu bio plasiran na drugo mjesto, u konkurenciji 10 nominiranih futsal sudaca, sa osvojenih 777 bodova, samo 28 bodova manje u odnosu na prvoplasiranog, ujedno i najboljeg futsal suca za 2019. godinu Španjolca Juana Joséa Cordera Gallarda koji je sakupio 805 bodova.