Najbolji hrvatski rukometaši krajem travnja ponovo u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 12.3.2021. u 12:32h | Objavljeno u Sport

Varaždin će 28. i 29. travnja ove godine ponovo biti domaćin najboljim hrvatskim rukometašima koji će u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni uz rijeku Dravu odigrati dvije utakmice EHF EURO kupa protiv reprezentacije Slovačke. Potvrđeno je to danas u razgovoru gradonačelnika Grada Varaždina dr.sc. Ivana Čehoka i Silvija Njirića, direktora marketinga i organizatora velikih rukometnih natjecanja u Hrvatskom rukometnom savezu.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici kojem su prisustvovali i pročelnik Dražen Cesar, te suradnici Marinko Šipuš i Željko Kušter istaknuto je kako je Grad Varaždin zaslužio biti domaćinom najboljih rukometašima i pokrovitelj utakmice jer se već nekoliko puta potvrdio kao odličan domaćin hrvatskoj reprezentaciji te organizator najjačih europskih i svjetskih rukometnih natjecanja.

Upravo zbog tih svojih kvaliteta, Varaždin je ponovo istaknut kao potencijalni domaćin M19 EHF EURO – Europskog rukometnog prvenstva za igrače do 19 godina. Otvoreni su razgovori o tome da Varaždin bude organizator jednog dijela natjecanja koje će od 12. – 22. kolovoza ove godine okupiti 16 najboljih mladih reprezentacija Europe.

Hrvatski rukometni savez vidi u Gradu Varaždinu dokazanog prijatelja sporta i suradnika koji može biti oslonac u organizaciji velikih sportskih natjecanja. Ukoliko se razgovori i dogovori uspješno okončaju, Varaždin bi bio također mjesto odigravanja finala tog prestižnog natjecanja.

Za sada još nije poznato hoće li epidemiološka situacija vezana uz koronavirus omogućiti da se utakmice igraju pred gledateljima. Najave ovih natjecanja potvrdile su još jednom da Varaždin, kao grad bogate sportske tradicije, zauzima vrlo istaknuto mjesto na sportskoj karti Europe s punim povjerenjem u njegove organizacijske sposobnosti.