Najava Hrvatske - Poljske: Treba nam podrška publike, uz njih smo jači Foto: Grad Varaždin

Najava Hrvatske - Poljske: Treba nam podrška publike, uz njih smo jači

M.N./Varaždinske vijesti | 19.2.2019. u 13:50h | Objavljeno u Sport

U utorak je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena košarkaška utakmica Hrvatska – Poljska, a koja će se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina odigrati 22. veljače u varaždinskoj Areni.

Konferenciji koju je Grad Varaždin organizirao zajedno s Hrvatskim košarkaškim savezom, prisustvovali su gradonačelnik Ivan Čehok, glavni tajnik saveza Josip Vranković, izbornik reprezentacije Dražen Anzulović, igrači Hrvoje Perić i Toni Katić, predsjednik Košarkaškog saveza Varaždinske županije Nino Gregorina, predsjednik UKSVŽ Dražen Štrok i predsjednik KK Vindi Darko Brezovec.

- Igrači koji su se okupili su najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima i siguran sam da će dati svoj maksimum u utakmici protiv Poljske ovog petka. Treba nam podrška publike i pozivam sve Varaždince i ljubitelje sporta da dođu podržati hrvatsku reprezentaciju jer ćemo uz njih biti još bolji i još jači - najavio je izbornik Anzulović vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu 11. kola skupine J europskih kvalifikacija u kojoj će hrvatska košarkaška reprezentacija tražiti pobjedu kako bi zadržala izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo.

- Dosta smo nesretno od Poljaka izgubili i to s NBA igračima. Sigurno je da su jedna jako neugodna ekipa i oni nam dolaze ovdje nakon jednog pozitivnog niza pobjeda, međutim mi igramo na domaćem terenu i ekipa je dosta motivirana. Treba nam podrška na tribinama. Ne mogu obećati pobjedu, ali obećajem da ćemo se boriti i dati sve od sebe te se nadati najboljem - rekao je kapetan reprezentacije Perić.

- Tradicija košarke u Varaždinu je duga, a mlađe uzrasne kategorije već postižu dobre rezultate. Bilo bi mi drago, s obzirom da imamo prekrasnu dvoranu, da se košarka u Varaždinu popularizira i da hrvatska reprezentacija i klubovi igraju u našoj Areni. Svi se nadamo pobjedi protiv Poljske. Nadam se da će publika doći podržati našu reprezentaciju i pozivam sve Varaždinke i Varaždince da dođu navijati - rekao je Čehok koji je na poklon dobio službeni dres reprezentacije.

_DSC1708.JPG

_DSC1668.JPG

_DSC1667.JPG

_DSC1698.JPG

_DSC1682.JPG

_DSC1678.JPG

_DSC1675.JPG

_DSC1660.JPG