Na streličarskom turniru "Vitez Grebengradski" nastupilo više od 80 natjecatelja Foto: Grad Novi Marof

Na streličarskom turniru "Vitez Grebengradski" nastupilo više od 80 natjecatelja

Varaždinske vijesti | 24.6.2019. u 15:17h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Grebengradskih streličara u subotu, 22. lipnja, u sklopu proslave Dana grada Novog Marofa, održan je WA 720 turnir pod nazivom "Vitez Grebengradski". Na turniru je nastupilo više od 80 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Novomarofski klub organizator, Grebengradski streličari, nastupio je s devetero natjecatelja koji su postigli odlične rezultate. U stilu zakrivljenog luka u seniorskoj konkurenciji 3. mjesto osvojio je Lovro Černi. Inače, Lovro je juniorski reprezentativac Hrvatske kojeg za dva tjedna čeka nastup na Univerzijadi u Italiji te krajem rujna nastup na europskom Field prvenstvu u Sloveniji.

U kadetskoj konkurenciji zakrivljenog luka 3. mjesto zauzeo je Adam Gradiščak, 4. mjesto Tin Krizmanić, 5. mjesto Leo Žugec, 6. mjesto Emanuel Ipša te 7. mjesto Patrik Štefan. Kod dječaka do 14 godina 3. je bio Tin Benjak. U kategoriji juniora golog luka najbolji je bio Pavle Vujasin dok je kod juniorki najbolja s novim državnim rekordnom bila Annie Vuković.

Turnir je otvorio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je naglasio kako mu je izuzetno drago da se organizacija streličarskih turnira vratila u Novi Marof i pohvalio organizatore.

Nažalost, zbog lošeg vremena na kraju turnira nije se moglo održati i predviđeno natjecanje za „Viteza Grebengradskog“. Kiša, vjetar i grmljavina nisu imali milosti tako da će organizator natjecanja nagradu svom prvom Vitezu morati dodijeliti iduće godinu.

strelicari_Vitez_Grebengradski_01.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_02.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_03.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_04.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_05.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_06.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_07.jpg

strelicari_Vitez_Grebengradski_08.jpg