Na najprestižnijem svjetskom BMX natjecanju u Osjeku i naš BMX vozač Marin Ranteš

Varaždinske vijesti | 5.1.2020. u 19:55h | Objavljeno u Sport

Osijek će ove godine, zahvaljujući dugogodišnjim naporima organizatora Pannonian Challengea da natjecanje stave na listu najboljih svjetskih natjecanja adrenalinskih sportova, a zahvaljujući svesrdnoj potpori Vlade RH, ugostiti FISE World Series, najveći svjetski događaj urbanih sportova u sklopu kojeg će se dogoditi i Svjetski kup u disciplini BMX od 3. do 7. lipnja na lijevoj obali Drave.

Tako će osječkim skate parkom, uoči njihovog prvog nastupa na Olimpijskim igrama voziti najbolji svjetski BMX vozači, među kojima je i najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš, izvjesni predstavnik Hrvatske na Olimpijskim igrama. Pannonian Challenge se ove godine održava 21. godinu za redom, a kao priznanje za njihov dugogodišnji beskompromisni rad da od Osijeka naprave središte svjetskog adrenalinskog sporta dolazi i ova potvrda kvalitete njihovog rada.

- Prije svega čestitao bih mome timu i partnerima na ovom svjetskom priznanju te zahvalio Vladi Republike Hrvatske, županu Ivanu Anušiću i našem gradonačelniku Ivanu Vrkiću koji su prepoznali ovaj projekt i snažno stali iza njega. Ponajbolji skatepark u svijetu, prepoznato međunarodno natjecanje, potencijalni predstavnik Hrvatske na Olimpijskim igrama u Tokiju te dugogodišnja tradicija pozitivnih vibracija u našem gradu su samo dio toga što smo napravili. Ova najnovija odluka hrvatske vlade i podrška nam daju dodatnu snagu i motivaciju da napravimo još više, a ovom prilikom dajem riječ da i hoćemo - izjavio je Jurica Barać, organizator Pannonian Challengea.

CEO FISE World Series, Herve Andre - Benoit poželio je toplu dobrodošlicu timu Pannonian Challengea u globalnu FISE World Series obitelj istaknuvši pritom kako „kvaliteta natjecanja, izuzetno profesionalan tim i gostoprimstvo garantiraju da će FISE World Croatia biti jedno od najboljih FISE natjecanja u 2020. sezoni“.

Kako je BMX ove godine prvi put uveden kao natjecateljski sport na Ljetne olimpijske igre, predsjednik Svjetske biciklističke organizacije – BMX, Bart De Jong je nadodao da možemo biti ponosni jer imamo Marina Ranteša.

- BMX je postao olimpijski sport i ovo je povijesni trenutak - ne samo za sport već i za prestižna natjecanja kao što je Pannonian Challenge, u sklopu kojega će se organizirati Svjetski kup u biciklističkoj disciplini BMX. Hrvati mogu biti ponosni na ovo i na Marina Ranteša koji je trenutno jedan od najboljih BMX vozača na svijetu. Raduje nas ova vijest i siguran sam da će Osijek postati neizbježan dio ove prestižne svjetske serije - naveo je Bart De Jong.

Pannonian Challenge ove će se godine održati po 21. put na lijevoj obali Drave, u jednom od najopremljenijih i najvećih skate parkova u srednjoj Europi, u terminu od 3. do 7. lipnja 2020., a od ove godine je i dio FISE World Seriesa, a od ove godine postaje i Svjetski kup u discipline BMX.