Gtaditeljstvo Merkaš zaustavilo je u osmini finala Automobil Lončar

Na 37. ZP Varaždina u malom nogometu Rale izbacio finalista Kutije šibica, Merkaš Lončare

| 30.12.2016. u 11:49h | Objavljeno u Sport

Prvi od dva natjecateljska dana osmine finala na 37. Zimskom malonogometnom prvenstvu Varaždina „Pan kup 2016“ ponudio je istinski spektakl i dva velika iznenađenja. Najprije je Graditeljstvo Merkaš iz Donje Šemnice već u prvoj utakmici osmine finala s glatkih 2:0 izbacilo očito „ispražnjene“ malonogometaše Automobila Lončar, a onda je samo sat vremena kasnije varaždinski Rale potpisao još veću senzaciju. Pobijedivši u fantastičnoj utakmici 3:2 branitelja naslova i momčad koja će večeras loviti naslov pobjednika velike Kutije šibica – Pizzeriu Stari Zagreb Borongaj Lugove!

Merkaš je u dva dana napravio dva velika iznenađenja. Nakon trijumfa nad sjajnim Marin Prometom u srijedu (čak 4:1), sinoć su Kantolić, Dlesk, Leljak, Kranjčec i društvo slavili 2:0 protiv Automobila Lončar. Sjajna obrana i brza kontra bile su recept uspjeha Donjošemničana, a junak susreta bio je Kristijan Leljak koji je minutu prije odmora zabio prvi, a onda tri minute prije kraja (kad su Lončari izvukli i vratara) pogodio i za velikih 2:0.

Spektakl su ponudili Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi i Rale. Aktualni finalist Kutije šibica poveo je u 13. minuti golom Gatarića nakon uigrane akcije prekaljenih futsal igrača Lugova. Činilo se u tom trenutku da će Zagrepčani lako iskontrolirati daljnji tijek utakmice, ali niti minutu kasnije Kresinger je nakon sjajne kombinacije s mladim Težakom izjednačio.

Novi šok renomiranoj ZG-ekipi priuštio je za svega pola minute Jertec, pogodivši – izravno iz kornera! Umjesto očekivanog vodstva Lugova, na odmor je s prednošću otišao Rale! U nastavku napadi Zagrepčana, ali i otvorene prijetnje Varaždinaca i onda u 21. minuti potpuni preokret! Nakon 1:0 Pizzerie SZBL, Rale je preokrenuo na 3:1 u svoju korist, Mujanović je zabio trećeg!

Ipak, branitelj naslova nije se predavao, odmah u idućem napadu Koturović je vratio neizvjesnost, smanjio na 3:2, nakon čega su Zagrepčani ostalih osam minuta napravili sve ne bi li poravnali, ali je sjajna varaždinska obrana momčadi sačinjene od velikonogometaša odolila i uspjela sinoć razbiti tezu o neprikosnovenosti futsal majstora u odnosu na nogometaše s velikih terena. Rale je sinoć pokazao svu ljepotu i draž Zimskog malonogometnog prvenstva Varaždina!

U ostalim jučerašnjim utakmicama osmine finala nije bilo iznenađenja. Veteranski branitelji naslova, Hudek Trgotrans, glatko su svladali ekipu Hidromont & MP (4:0), slično je bilo i u srazu Videorehe i FE Lacia (5:1), nešto su veći otpor pružili Iceki & CB Sport sjajnoj Jeleni Trade (4:2 za ekipu iz Subotice Podravske). Sjenu na blistavu malonogometnu večer bacila je završna utakmica između veterana Eurotransporta Kostanjevec iz Hrašćice i bjelovarske ekipe Heba gradnja Invest Nim sport.

Kostanjevci su na parketu pobijedili 1:0 (golom Habeka u 14. minuti), ali je voditelj BJ-ekipe Siniša Benčina uložio žalbu na nastup jednog igrača zbog starosti / mladosti. Ispostavilo se da je isti doista mlađi 31 dan od dozvoljene dobne granice te je u četvrtfinale, s 5:0 b.b., prošla bjelovarska momčad.

Večeras se može očekivati spektakl – zasigurno i veći od jučerašnjeg! Već bi prva utakmica između najboljeg međimurskog (MIP Weyland) i najboljeg zagorskog predstavnika (Centar Škudar) morala biti sjajna.

Ništa manje zanimljiv neće biti ogled zagrebačkog Big Bang Teama i Prijatelja Pizzerie Easy iz Bednje, pod vodstvom (možda i uz nastup?) Roberta Murića. Utakmica večeri će bez dvojbe, pogotovo s navijačke strane, biti ona u 20:40 sati između MNK Črešnjeva i Varteks Fotexa. Dvoboj na parketu vjerojatno će jednako popratiti i borba glasnicama na tribinama.

Atraktivna je i veteranska osmina, sve tri utakmice trebale bi biti vrlo izjednačene, a ulog je četvrtfinale, ulazak u kremu ovogodišnjeg Pan kupa. Ne propustite biti večeras u Areni!  
     

ČETVRTAK, 29.12.2016. – OSMINA FINALA

REZULTATI
18:00    AUTOMOBIL LONČAR (Varaždin) – MERKAŠ GRADITELJSTVO (D. Šemnica)     0:2
18:40    (VET) HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – HIDROMONT & MOJA PUTOVANJA    4:0
19:20    PIZZERIA STARI ZAGREB BORONGAJ LUGOVI  – RALE (varaždin)    2:3
20:00    (VET) VIDEOREHA (Dugo Selo) – FE LACIO (Varaždin)    5:1
20:40    ICEKI & CB SPORT (Kučan Marof) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)    2:4
21:20    (VET) EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC - HEBA GRADNJA INVEST NIM SP.    1:0*
* Utakmica registrirana 0:5 b.b. zbog nastupa premladog igrača za Eurotransporte Kostanjevec

 

PETAK, 30.12.2016. – OSMINA FINALA

RASPORED UTAKMICA
18:00    MIP WEYLAND (Pušćine) – CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec)
18:40    (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) – NK SRAČINEC VETERANI
19:20    BIG BANG TEAM (Zagreb) – PRIJATELJI PIZZERIA EASY (Bednja)
20:00    (VET) CB BILIKUM (Varaždin) – LEPOGLAVA
20:40    MNK ČREŠNJEVO – VARTEKS FOTEX (Varaždin)
21:20    (VET) IPA ZAGREB – A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP (Jastrebarsko)