Klub ŽKK Kvarner kaznio vlastite igračice, a među njima se našla i Varaždinka Foto: ŽKK Kvarner

Monika Tomljenović pred raskidom ugovora u Kvarneru?

| 19.3.2016. u 12:43h | Objavljeno u Sport

Iako je Rijeka zadnjih godina postala jedna od top destinacija za uspješne sportaše (NK Rijeka je konkurent za naslov HNL-a, a Primorje je u vaterpolu srušio duopol Mladosti i Juga), ne cvijetaju ruže baš svima.

Novi list i Jutarnji list su prenijeli vijest o tome da je šestero košarkašica Ženskog košarkaškog kluba Kvarner kažnjeno novčanim kaznama zbog odbijanja treniranja i odigravanja utakmica uslijed neisplaćenih plaća. Kazne su dobili Barbara Perić, Dina Šesnić, Ivana Blažević, Lea Miletić, Ivana Šerić te Josipa Zovko, dok kazne od uprave kluba očekuju još i Hristina Marjanović te Varaždinka Monika Tomljenović.

Monika Tomljenović, zajedno sa ostatkom ekipe ŽKK Kvarnera, nije vidjela isplatu zaostalih pet plaća (zadnja isplata je bila još u listopadu) i to unatoč tome što su ostvarile povijesne rezultate za klub (plasman u finale Kupa, plasman na Final Four Međunarodne ženske regionalne lige, te prošlogodišnji plasman u finale domaćeg prvenstva). Klub im također nije bio u mogućnosti financirati odlazak na Final Four Međunarodne ženske regionalne lige koji je na kraju financirao Grad Rijeka.

Iako će se klupko oko ove situacije odmotavati u danima koji dolaze, neke igračice su već najavile mogućnost raskida ugovora s klubom.